Bacăul a fost premiat la categoria „Cetate” în competiţia „Oraşul reciclării”

Municipiul Bacău a fost premiat la categoria „Cetate” în cadrul competiţiei pentru titlul de „Orașul Reciclării”, fiind unul dintre oraşele care au colectat separat cele mai multe deșeuri de ambalaje.  Proiectul s-a derulat în perioada 1 septembrie 2012-28 februarie 2013.  

Pe parcursul competiției, în Bacău au fost colectate separat 565.010 de kg de deșeuri de ambalaje, dintre care 71.653 kg de plastic și 493.357 de kg de hârtie-carton.

Toate cele 20 de primării înscrise în competiție s-au implicat și mobilizat, astfel încât serviciile de colectare separată a deșeurilor de ambalaje să se desfășoare în cele mai bune condiții și cantitățile colectate să înceapă să crească. Ele reprezintă un model la nivel național și, în ciuda rezultatelor slabe ale României la nivel european în ceea ce privește reciclarea, în domeniul deșeurilor de ambalaje țara noastră și-a îndeplinit anual obligațiile asumate.  Doar anul trecut investițiile organizației noastre în colectarea separată de la populație s-au ridicat la 18 milioane de lei, dublu față de anul precedent, a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

La finalul celor șase luni de competiţie în domeniul reciclarii, Tulcea a fost desemnat marele câștigător al “bătăliei”, obținând cel mai mare punctaj la evaluarea finală.

Fiecare oraș participant a fost performant la cel puțin unul dintre cele trei criterii de evaluare: calitatea serviciului de colectare separată, cantităţile de deşeuri de ambalaje colectate, implicarea în proiect și comunicarea acestuia către populație.

Astfel, Primăriile municipiilor Alexandria și Craiova au primit recunoaștere la categoria „June”, fiind unele dintre cele mai noi orașe intrate în sistemul de colectare separată Eco-Rom Ambalaje. De asemenea, fiecare dintre Primăriile orașelor Roman, Slobozia, Baia Mare, Iași și Brașov au câștigat premiul de excelență la categoria “Linia Întâi”, fiind primele municipii înscrise în bătălia pentru titlul de “Orașul Reciclării”.

Primăriile municipiilor Târgu Jiu, Sfântu Gheorghe, Tulcea, Deva și Cluj Napoca au fost premiate la categoria „Trâmbițare”, implicându-se cel mai mult în comunicarea competiției către populație. Tototdată, alături de Primăria municipiului Bacău, și Primăria Sectorului 1 București și Primăria municipiului Arad –  orașele care au colectat separat cele mai multe deșeuri de ambalaje, per total – au fost performante la categoria „Cetate”.

Titlul de „Luptător” a fost acordat Primăriilor municipiilor Zalău, Mediaș și Sfântu Gheorghe care au colectat separat cele mai multe deșeuri de ambalaje/locuitor, iar premiul de excelență la categoria „Armament de calitate” a fost obținut de Primăria Sectorului 1 București și primăriile orașelor Satu Mare, Tulcea, Sfântu Gheorghe, Focșani și Sectorului 6 București, obținând cel mai mare punctaj la evaluarea calitativă a punctelor de colectare separată.

În cursa pentru titlul de „Oraşul Reciclării” s-au înscris 20 localităţi: Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Cluj, Craiova, Deva, Focșani, Iași, Mediaș, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, inclusiv Sectorul 1 și Sectorul 6 București.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.