Băcăuanii ce deţin arme au fost verificaţi de poliţişti

În perioada 10 septembrie 2012 – 18 ianuarie a.c., Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R. a coordonat, la nivel naţional, o acţiune privind verificarea deţinătorilor legali de arme şi muniţii neletale supuse autorizării.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti s-a dispus suspendarea dreptului de port şi folosire a armelor neletale supuse autorizării pentru  27 de persoane, deoarece persoanele faţă de care s-a dispus această măsură sunt învinuite sau inculpate în cauze penale pentru fapte săvârşite cu intenţie, potrivit legislaţiei în vigoare.

De asemenea, faţă de 21 de persoane s-a dispus anularea dreptului de port şi folosire a armelor neletale supuse autorizării, conform prevederilor art. 59 alin. 1, lit. a din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, republicată.

În urma verificărilor efectuate, alți 32 de deținători au renunțat la dreptul de deținere , port și folosire a armelor și munițiilor neletale supuse autorizării.

În județul Bacău sunt înregistraţi 1.471 deţinători de arme neletale supuse autorizării, peste 80 % fiind verificaţi în cadrul acţiunii.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.