Bacăul între ruină şi modernizare: Parcul Divertis

Pentru cei care nu ştiu, parcul Divertis este acel parc care s-a construit în urmă cu ceva timp din cauza faptului că terenul pe care era „Orăşelul Copiilor” s-a privatizat în mod miraculos iar primăria a fost nevoită să-l mute câţiva paşi mai încolo. Aşadar Bacăul beneficia atunci de un loc de joacă si recreere modern. Acum însă lucrurile s-au schimbat:

S-au distrus băncile. Dintr-un motiv sau altul, cetăţenii, că pe ei se dă vina mereu, au zis că băncile sunt prea bune şi au hotărât să le distrugă un pic, să pară că tindem mai mult spre lumea a treia, nu spre Europa.
Cişmea de importanţă decorativă.

Dumnezeu mai ştie motivul cişmelelor din Parcul Divertis. Adică ele sunt acolo, bineînţeles, dar dintr-un motiv sau altul nu funcţionează. „Că beau câinii din ele şi nu au rost”, „Că îşi fac huliganii nevoile în ele”, „Că le înfundă copii cu pietre” – Dar paza ce are de făcut? Salubritatea la fel. Iar pentru defecţiuni sunt firme şi oameni capabili să remedieze. Avem poliţia primăriei care face ceva pe undeva, dar nimeni nu ştie încă despre ce este vorba. În plus câinii fără stăpân nu ştiu să deschidă o cişmea dacă e dotată cu robinet, aşadar această scuză nu prea merge.


Au dispărut până şi becurile de la stâlpi. Parcul stă momentan în lumina de la stradă sau cea de la bazinul de înot. Întrebarea este cum au reuşit să dispară. Adică totuşi mai sunt vreo doi jandarmi care se plimbă din când în când pe-acolo a căror servici nu este doar acela de a plimba bastoanele pentru a fi în pas cu moda.

Şi cum românului îi place să se ştie înjurat de toată lumea, indicatorul care te anunţă că ai intrat în „Divertis” a fost mâzgâlit cu tot felul de nume şi „grupuri teroare”. Nu am nimic cu arta graffitii-ului, chiar o apreciez pe cea care se face pe zidurile comuniste sau pe zidurile răpănoase pentru a atrage atenţia cuiva. Aici însă e un fel de marcare a teritoriului. „Ştiţi, vă mulţumim, dar daca nu are numele meu, este ca şi cum nu ar fi existat.” De aici deducem şi semnăturile de pe tobogane, bănci sau coşuri de gunoi.Şi, pentru că tot este vorba de coşuri de gunoi- au fost şi ele vandalizate la rândul lor. Dacă la celelalte ar mai fi existat motivaţii mai mult sau şi mai mult stupide pentru a fi „buşite”, aici chiar că este de neînţeles. Probabil că n-aveau destul gunoi în ele, sau erau în calea lor, sau nu serveau bine drept toaletă publica. Oricum:

Dacă autorităţile dau din umeri puţin sau închid ochii căci aceasta situaţie nu e tocmai recentă, atunci îmi rezerv dreptul de a le oferi câteva sfaturi. În loc să vă gândiţi dacă veţi fi aleşi şi la anul sau cu ce partide vă mai aliaţi sau pentru cine mai daţi terenuri aiurea să vă serveasca la o economie de care numai voi beneficiaţi, gândiţi-vă şi la cetăţeni şi reparaţi, după care investiţi şi în aplicarea unor legi. Nu vă mai plângeţi că e gaură în buget, că tot acolo se va ajunge. „Securitatea” noastră e în mâna voastră, că de aia v-am ales.

Alte imagini găsiţi aici.

2 comentarii la „Bacăul între ruină şi modernizare: Parcul Divertis

 • luni, 18-05-09 la 16:54
  Permalink

  educatia incepe din primele clipe de viata a fiecarui individ.

  Răspunde
 • luni, 07-12-09 la 14:33
  Permalink

  stimati oameni ai Primariei Bacau, asa ceva este inadmisibil!Nu cred ca nu exista serviciu de paza in orasul Bacau!cum puteti permite „huliganilor” sa distruga acest spatiu relaxant si distractiv sub chiar ochii vostri??ca sa nu mai spun ca mai sunt si alte locuri frumoase, patate de oamenii carora nu le place sa fie cetateni „simtiti”!!!Va rugam frumos, chiar e nevoie sa facem vreo cerere la Primarie ca sa se sesizeze cineva sa mearga sa inlature stalpii aia de acolo??Bacaul e orasul nostru, un oras dezvoltat, frumos, universitar chiar…haideti sa-l pastram si sa avem grija de el asa cum avem grija de propriile noastre bunuri!!nu vreti si voi sa fiti mandri de orasul nostru minunat?cu respect, Silvia

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.