Avertizare meteo de ploi abundente în județul Bacău

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de cod galben și portocaliu valabilă pentru intervalul 18-19 iunie.

Potrivit meteorologilor, în această perioadă vor fi ploi abundente, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în Moldova, Muntenia, jumătatea de est a Transilvaniei și sudul Dobrogei, precum și în Carpații Orientali și Meridionali.

În Moldova, în estul Carpaților Meridionali și în județele Buzău, Ialomița și Călărași vor fi ploi torențiale ce pot cumula cantități de apă de peste 30-40 l/mp și izolat 50-60 l/mp. Potrivit meteorologilor, aceste ploi în cantități mari vor persista și în următoarele zile.

Locuitorii din jumătatea de vest a județului Bacău trebuie să se aștepte la perioade cu ploi abundente, însoțite de descărcări electrice și rafale de vânt care pot provoca inundații izolate. Administrația Națională de Meteorologie recomandă cetățenilor să evite deplasările și să ia măsuri de protecție împotriva precipitațiilor și fulgerelor. În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice se vor emite mesaje actualizate.

Vezi avertizarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.