AVERTIZARE METEO COD PORTOCALIU PENTRU JUDETUL BACAU

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD PORTOCALIU, valabilă și pentru județul Bacău, în care se arată că începând de astăzi și până mâine la ora 11.00 instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor cădea cantități de apă însemnate.

COD PORTOCALIU
PENTRU INTERVALUL 28.06, ORA 14 – 28.06, ORA 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică foarte accentuată, cantităţi de apă însemnate
În judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău, gradul de instabilitate atmosferică va fi foarte ridicat, iar local se vor cumula cantităţi de apă de peste 60-70 l/mp.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 28 iunie, ora 23 – 29 iunie, ora 11
În judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Bacău, ploile vor continua să aibă caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor mai depăşi local 60 l/mp.

RECOMANDĂRI PREVENTIVE PENTRU UN TRAFIC RUTIER ÎN SIGURANŢĂ

Având în vedere condițiile meteorologice prognozate polițiștii băcăuani recomandă conducătorilor auto să să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

Evitați oprirea și staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumului, deoarece vântul puternic îi poate rupe.

În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers.

De asemenea, pietonii vor trebui să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.