Autostrada Bacău – Brașov: a fost desemnat câștigătorul Studiului de Fezabilitate

Miercuri, 04.03.2020, CNAIR a finalizat evaluarea ofertelor depuse în cadrul procedurii de achiziție publică derulată în vederea atribuirii contractului „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov – Bacău”.

Pentru optimiști, citiți și articolul din iulie 2006: Șoseaua de centură a Bacăului, gata în 2009

Autostrada A13 Bacău – Brașov ar urma să aibă o lungime de circa 172 de kilometri.

Ofertantul declarat câștigător este Asocierea Search Corporation SRL – Primacons Group SRL, acesta având o propunere financiară de cca 21 milioane lei fără TVA.

După expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații împotriva rezultatului procedurii, CNAIR va iniția procesul de semnare a contractului.

Obiectul prezentului Contract de Servicii este elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului tehnic de execuție pentru Autostrada Brașov – Bacău.

Durata contractului este de 30 luni, din care 18 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate, 8 luni pentru elaborarea proiectului tehnic de execuție și 4 luni pentru acordarea serviciilor de asistență tehnică cu privire la procesul de achiziție al contractului/lor de lucrări și pentru obținerea finanțării aferente lucrărilor.

Autostrada ar urma să aibă o lungime de circa 172 de km, împărțiți pe trei sectoare diferite cu șapte loturi în total și cu 12 noduri rutiere pe parcurs. Conform documentației, la cele șapte loturi se mai adaugă o legătură rutieră de 7,7 km cu profil de autostradă care să conecteze nodul Prejmer de actuala centură ocolitoare Brașov.

Din cei 172 de km, circa 53 de km ar urma să fie construiți în zone de relief foarte dificil (zone montane și subcarpatice) și circa 32 de kilometri vor fi realizați în zone cu dificultate medie (unități deluroase sau culoare de vale).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.