Autoritatile judetene monitorizeaza calitatea apei potabile

Autoritatile de sanatate publica monitorizeaza calitatea apei potabile distribuite prin sistemele centralizate, precum si a celei din fantani si puturi. Astfel, periodic se efectueaza analize de laborator cu privire la concentratiile de nitriti si nitrati ale apei.

In acelasi timp, directiile judetene sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor continua controalele pe raza unitatilor administrativ-teritoriale in vederea depistarii eventualelor animale bolnave.

In Buzau, Dolj si Iasi, echipe de control ale autoritatilor judetene pentru sanatate publica au recoltat probe pentru verificarea calitatii apei potabile.

In Arges, Bacau, Botosani si Galati, medicii sanitar-veterinari au efectuat mai multe controale la unitatile care prelucreaza, depoziteaza si comercializeaza produse de origine animala.

Institutiile prefectului si inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta au instruit primarii cu privire la masurile concrete ce trebuie intreprinse pentru prevenirea aparitiei incendiilor, la culturi sau in gospodariile cetatenilor.

Gardianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.