Medalie de aur pentru Adrian Zahariuc (Colegiul Ferdinand I) la Balcaniada de matematică

Lotul olimpic de matematică al României a obţinut 5 medalii (două de aur şi trei de argint) şi o menţiune, la a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de matematică pentru seniori, desfăşurată în perioada 27 aprilie – 2 mai 2007, în Grecia (insula Rhodos).

Cele două medalii de aur au fost cucerite de Lucian Ţurea (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti), care a obţinut şi punctaj maxim, şi Adrian Zahariuc (clasa a XlI-a / Colegiul Naţional „Ferdinand l” din Bacău).

Livia Ilie şi Mihail Dumitrescu, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, respectiv Nicolae Papară (clasa a XI-a / Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sibiu) au câştigat medaliile de bronz. Menţiunea i-a revenit lui Andrei Deneanu (clasa a X-a / Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Elevii români vor reveni în ţară, miercuri 2 mai, ora 18.30, şi vor fi întâmpinaţi pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” de o delegaţie a Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Lotul României a fost pregătit şi condus de profesorii Radu Gologan şi Bogdan Enescu.

Olimpiada Balcanică de Matematică (OBM) are statut de concurs regional. Fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum 6 elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei. La ediţia din acest an au luat parte peste 140 de elevi şi profesori din 13 ţări.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.