În zilele cu temperaturi ridicate, suntem mai predispuşi la boli digestive, precum dizenteriile, toxiinfecţiile alimentare, botulismul sau îmbolnăvirea cu salmonella.
Medicii atrag atenţia că, în cele mai multe cazuri, aceste boli sunt provocate de igiena alimentară defectuasă.
Bolile digestive grave şi toxiinfecţiile alimentare se manifestă, în general prin febră de până la 39 de grade, dureri de abdominale şi de cap, însoţite de vărsături. În aceste situaţi este bine să consultăm medicul.
Menţinerea alimentelor la rece, spălarea mâinilor, a legumelor şi fructelor, folosirea apei potabile şi fierberea laptelui nepasteurizat sunt doar câteva măsuri care ne pot feri de bolile digestive.
Sursa: RTV
Update in miercuri, 18-07-07 9:49
Cum ne alegem restaurantul la care să servim masa? Pe baza căror criterii facem selecția…
În acest sezon, Cupa României și-a respectat pe deplin renumele de „competiție a surprizelor”. În…
Sărbătoarea Floriilor ne aduce aminte de intrarea triumfală a lui Iisus în orasul Ierusalim. Este…
Pentru a permite realizarea de către Transgaz a lucrărilor de relocare/protejare a unor tronsoane de…
Tesla, renumitul producător de vehicule electrice, se pregătește să își dezvăluie performanțele financiare pentru primul…
Scaunele agățate au fost asociate în principal cu elemente de amenajare pentru camerele copiilor sau…
Acest website folosește cookies.
Comentează