Atenție la cumpărarea de bijuterii

In urma controalelor efectuate de ANPC au fost verificati in toata tara 330 firme, constatandu-se ca 43% dintre acestia incalca legislatia in domeniu.

Principale nereguli constate de personalul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, prin Directia Generala de Metale Pretioase, Pietre Pretioase si Procesul Kimberley sunt:

  • comercializarea de obiecte din metal comun ca obiecte din metale pretioase;
  • comercializarea de obiecte din metale pretioase sub titlul declarat (de exemplu: obiecte marcate cu titlu 750 ‰, avand in realitate decat titlu de 585‰);
  • comercializarea de obiecte din metale pretioase umplute cu diverse materiale nepermise (otel, alama, plumb, sacaz, ipsos), materiale ce cresc artificial greutatea obiectelor si implicit pretul acestora;
  • comercializarea pietrelor pretioase de calitate inferioara (diamante industriale, safire, smaralde si rubine artificiale) fiind declarate la comercializare, in baza unor buletine de expertiza incorecte ca fiind de calitate superioara inseland astfel cumparatorul;
  • comercializarea obiectelor din metale pretioase ca fiind ale unor cunoscute case de bijuterii, dar in cele mai multe cazuri acestea fiind contrafacute;
  • comercializarea obiectelor din metale pretioase marcate cu marci de certificare a Statului Roman false sau cu marci de garantie proprie false.

La controalele tematice ANPC, precum si la controalele efectuate de reprezentantii ANPC impreuna cu Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Directia de Investigare a Fraudelor, au fost confiscate peste 70 kg de bijuterii din aur si aprox. 130 kg bijuterii din argint marcate atat cu marci de garantie proprie false precum si cu marci de certificare ale Statului Roman false.

La controalele efectuate in data de 09.11.2011, de Politia Romana impreuna cu reprezentantii ANPC in cele noua magazine din Bucuresti si judetele: Timis, Bihor, Suceava, Iasi, Buzau, Mures, Maramures si Bacau) s-a identificat aprox. 1 kg de bijuterii din aur susceptibile a fi marcate cu marca de garantie proprie falsa.

Aceste obiecte sunt expertizate, de personalul Directiei Generale Metale Pretioase, Pietre Pretioase si Procesul Kimberley, din cadrul ANPC, iar in functie de constatari se vor lua masurile legale.

Bijuterii de aur Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.