Arestat în Bacău după ce a spart şi accesat 50.000 de conturi pe internet

Poliţiştii din Bacău şi Iaşi, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Bacău, au reţinut un ieşean de 19 ani care a accesat neautorizat aproximativ 50.000 de conturi ale unor persoane fizice şi juridice, sau instituţii publice.

Acesta a adaptat şi configurat un program informatic tip key-logger, prin intermediul căruia erau sustrase datele de conectare ale utilizatorilor. Aceste date erau folosite, ulterior, pentru accesarea neautorizată a conturilor legitime ale utilizatorilor, inclusiv în scopul obţinerii de foloase materiale, precum şi la modificarea de date, restricţionând accesul titularilor.

Pentru a induce în eroare victimele, suspectul a disimulat programul informatic sub diferite forme şi denumiri şi l-a pus la dispoziţie pe internet, promovându-l pe site-uri publice şi de socializare.

Tânărul este cercetat pentru infracţiuni legate de prevenirea şi combaterea criminalităţii informatice, iar Judecătoria Bacău a dispus, pe 11 aprilie, arestarea preventivă a acestuia, pentru 29 de zile.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.