Prin alimentaţie ne putem proteja de caniculă

În afară de evitarea expunerii îndelungate la soare în timpul orelor amiezii, o foarte bună protecţie împotriva caniculei este alimentaţia bazată pe legume, fructe şi peşte – sunt de părere specialiştii nutriţionişti.

Printre fructele şi legumele cele mai indicate pentru perioada caniculară se numără: grapefruitul, care ajută la eliminarea celulelor roşii bolnave şi ponderează colesterolul; ananasul şi ridichiile, care stimulează digestia; merele şi perele, care ajută la eliminarea toxinelor; afinele, care asigură o bună funcţionare a rinichilor; usturoiul, care, în afara calităţilor sale de antibiotic reduce tensiunea arterială şi previne riscul apariţiei cheagurilor de sânge; verdeţurile, care conţin antioxidanţi şi vitamina C.

Specialiştii recomandă de asemenea să se bea între 2-4 litri de apă pe zi, pentru hidratarea în permanenţă a organismului.

Pe caniculă nu sunt indicate: zahărul, untul, margarina, maioneza şi carnea sau cartofii prăjiţi. De asemenea, nu se recomandă alimente conservate şi semipreparate, cafeaua şi băuturile alcoolice sau băuturile acidulate.

Vezi alte articole utile pentru vremea caniculara.

One thought on “Prin alimentaţie ne putem proteja de caniculă

  • sâmbătă, 15-07-06 la 16:58
    Permalink

    Da, e bine cu alimentatia dar sa nu uitam ca mai sunt si palarii de soare si umbrele…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.