Prin alimentaţie ne putem proteja de caniculă
În afară de evitarea expunerii îndelungate la soare în timpul orelor amiezii, o foarte bună protecţie împotriva caniculei este alimentaţia bazată pe legume, fructe şi peşte – sunt de părere specialiştii nutriţionişti.
Printre fructele şi legumele cele mai indicate pentru perioada caniculară se numără: grapefruitul, care ajută la eliminarea celulelor roşii bolnave şi ponderează colesterolul; ananasul şi ridichiile, care stimulează digestia; merele şi perele, care ajută la eliminarea toxinelor; afinele, care asigură o bună funcţionare a rinichilor; usturoiul, care, în afara calităţilor sale de antibiotic reduce tensiunea arterială şi previne riscul apariţiei cheagurilor de sânge; verdeţurile, care conţin antioxidanţi şi vitamina C.
Specialiştii recomandă de asemenea să se bea între 2-4 litri de apă pe zi, pentru hidratarea în permanenţă a organismului.
Pe caniculă nu sunt indicate: zahărul, untul, margarina, maioneza şi carnea sau cartofii prăjiţi. De asemenea, nu se recomandă alimente conservate şi semipreparate, cafeaua şi băuturile alcoolice sau băuturile acidulate.
Vezi alte articole utile pentru vremea caniculara.
Da, e bine cu alimentatia dar sa nu uitam ca mai sunt si palarii de soare si umbrele…