Alexandru Hoborici: la 14 ani campion national la Karate

Are 14 ani, este în clasa a VIII – a la Şcoala Generală Miron Costin din Bacău şi se numeşte Alexandru Hoborici ; este fiul plutonierului adjutant Hoborici Radu din Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, un tânăr cu rezultate foarte bune la învăţătură dar şi în domeniul artelor marţiale, un tânăr deosebit despre care am mai scris şi în alte rânduri.

Iată că a venit din nou rândul să găsim motive pentru a prezenta câteva din realizările lui Alexandru, în anul ce a trecut dar şi în primele 3 luni ale anului acesta.

Antrenamentele s-au desfăşurat la sânge, uneori şi 2 -3 ore pe zi, în preajma concursurilor, un rol deosebit avându-l instructorul sportivului, plt. maj. Dan Botezatu, multiplu campion naţional şi internaţional în domeniul artelor marţiale.

Luna octombrie 2007: Alexandru Hoborici participă la Campionatul Mondial de karate – SHOTOKAN, şi obţine locul III la proba kumite individual şi , de asemenea, locul III la proba kumite echipe; rezultatele au fost obţinute cu destulă dificultate, la competiţie participând echipe din peste 30 de ţări.

Luna noiembrie 2007: Activitatea competiţională a sportivului a continuat şi în această lună, acesta câştigând Locul I la Campionatul Naţional pe Echipe la proba kumite echipe – precum şi locul III – la proba kumite echipe juniori.

Luna februarie 2008: Alexandru participă la Campionatul Naţional de Kempo (sport de semicontact unde luptătorii sunt echipaţi cu mănuşi de box şi cască de protecţie) şi obţine LOCUL I – MEDALIA DE AUR.

Luna martie 2008: Alexandru devine iarăşi campion naţional cu ocazia obţinerii LOCULUI I – la Campionatul Naţional de Karate , desfăşurat în Bucureşti – la categoria +60 kg.

In afară de cele câteva realizări deosebite ale spotivului trebuie menţionat faptul că nici şcoala nu a fost lăsată deoparte, un domeniu în care , aşa cum spune Alexandru, nu trebuie să dai înapoi; drept dovadă este faptul că atât în clasa a VI-a cât şi în clasa a VII-a acesta a fost premiant.

Intrebat despre planurile de viitor acesta ne-a declarat:
„Sportul trebuie să meargă în paralel cu învăţătura ; în ce priveşte pregătirea sportivă, mi-aş dori ca în viitor să obţin performanţe asemănătoare. Mă pregătesc intens pentru competiţiile din acesta an, în special pentru Campionatul Mondial de Karate ce se va desfăşura în luna noiembrie în Franţa, la Paris.”

Sursa: Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău

5 comentarii la „Alexandru Hoborici: la 14 ani campion national la Karate

 • sâmbătă, 28-06-08 la 9:59
  Permalink

  ma bucur pentru tine. ai muncit mult si meritai sa castigi. felicitari

  Răspunde
 • marți, 20-10-09 la 23:35
  Permalink

  foarte tare te apreciez pt ceea ce faci dar tot meriul este al lui taicatu’ cu acest prilej il salut si pe el. succes in continuare’ multa bafta

  Răspunde
 • vineri, 19-11-10 la 21:10
  Permalink

  bravo alexandru te felicit pentru performantele tale si iti urez mult succes te-am vazut la antrenamente esti super bun(am centura galbena)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.