Adrian Nastase si-a blocat perchezitia vilelor

Conducerea Camerei Deputatilor a primit documentul semnat de ministrul Justitiei, Monica Macovei, prin care se cere incuviintare pentru perchezitie la doua dintre imobilele presedintelui Camerei Deputatilor.

Cererea a fost trimisa, potrivit TVR, din nou la ministerul Justitiei, din cauza unor vicii de forma. Sase deputati au votat pentru retrimiterea cererii la ministerul Justitiei iar patru impotriva, in timp ce doi deputati, Kelemen Hunor de la UDMR si Dan Radu Rusanu -PNL, nu au fost prezenti. Desi era persoana vizata de perchezitie, Adrian Nastase a votat si el in Biroul Permanent.

Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a invocat faptul ca cererea nu respecta Constitutia deoarece articolul 72 din Legea fundamentala prevede ca numai Parchetul General poate ancheta si trimite in judecata parlamentari.

„Din actele premergatoare efectuate pana la aceasta data, rezulta ca invinuitul Adrian Nastase ar fi primit peste 100.000 USD (reprezentand contravaloarea unor bunuri importate din China) si 1.200.000 RON (reprezentand contavaloarea tamplariei din aluminiu si lemn cu geam termopan, executata la imobilele din Bucuresti, strada Zambaccian nr. 16, sector 1 si comuna Cornu, judetul Prahova)”, se precizeaza in document.

„In schimbul foloselor mentionate, invinuitul Adrian Nastase, impreuna cu un alt functionar guvernamental, ar fi dispus numirea si mentinerea invinuitei Irina Paula Jianu in functiile de inspector general de stat si presedinte al Consiliului de Conducere la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC)”.

Ministrul Justitiei a adresat, in 9 februarie 2006, presedintelui Camerei Deputatilor o cerere de incuviintare a unei perchezitii, in temeiul prevederilor art.72 alin.2 din Constitutia Romaniei si ale art.193 alin.2 din Regulamentul Camerei Deputatilor.

Sursa: HotNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.