Activităţi de prevenire şi combatere a infracţionalităţii în judeţul Bacău. 13 persoane reţinute în ultimele 48 de ore

Activităţile specifice de cercetare penală derulate în cadrul dosarelor penale instrumentate de către polițiștii băcăuani, sub supravegherea procurorilor, au condus, în ultimele 48 de ore, la reţinerea a 13 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de furt calificat, tâlhărie calificată, corupere sexuală a unui minor şi proxenetism, fapte comise în localităţile Moineşti, Oneşti, Podu Turcului şi în municipiul Bacău.

În cadrul acestor activităţi, polițiștii au pus în executare 17 mandate de aducere, au efectuat 13 percheziţii domiciliare, au audiat 17 persoane şi au reţinut, pentru 24 de ore, 13 persoane.

În cauze cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Exemple:

În data de 13 august , în urma executării a 11 mandate de percheziţie domiciliară şi a 12 mandate de aducere, au fost reţinute 11 persoane bănuite de comiterea infracțiunii de proxenetism. La activităţile specifice desfăşurate au participat polițiștii băcăuani de la Biroul de Investigaţii Criminale Bacău, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul pentru Acţiuni Speciale, Secţiile 1 şi 2 Poliţie Bacău sprijiniţi de poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Cluj şi Brăila, din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bucureşti, ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău precum şi poliţişti ai Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Bacău.

În data de 27 mai , polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale din Bacău, s-au sesizat cu privire la faptul că persoane necunoscute înlesnesc practicarea prostituţiei de către persoane de sex feminin, în mai multe imobile din municipiul Bacău, şi au început cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

Urmare a activităţilor specifice efectuate, s-a reuşit identificarea persoanelor care practicau prostituţia în anumite imobile din municipiul Bacău precum şi a persoanelor care au înlesnit practicarea prostituţiei.

Astfel, cu sprijinul structutilor MAI mai sus menţionate şi în baza mandatelor emise de Judecătoria Bacău, au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare în municipiile Bacău şi Bucureşti, în oraşul Comăneşti, în comuna Tudor Vladimirescu din judeţul Brăila şi în comuna Gilău din judeţul Cluj, fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, pentru audieri, 15 persoane.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe telefoane mobile, unităţi de calculator, suma de 15.000 lei precum şi un autoturism. Faţă de 11 persoane depistate s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracţiunilor de proxenetism şi mărturie mincinoasă.

În data de 13 august , în vederea soluţionării unor dosare penale întocmite pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiștii Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului, sprijiniţi de jandarmi, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară pe raza comunei Coroieşti, din judeţul Vaslui, mandate emise de către Judecătoria Podu Turcului.

Urmare a descinderii poliţiştilor la domiciliile a doi bărbaţi de 43, respectiv 21 ani, bănuiţi de comiterea furtului mai multor bunuri de la două ferme agricole, au fost identificate bunurile în cauză, respectiv 290 stâlpi din lemn cu izolatori pentru conductor electric, 6200 metri conductor electric şi un generator de impulsuri electrice.

În cauză cercetările continuă urmând ca propunerile să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Podu Turcului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.