Acțiuni desfășurate de polițiștii de investigarea criminalității economice în Bacău

Aproximativ 60 de societăți comerciale verificate și 40 de sancțiuni contravenționale aplicate. Acesta este bilanțul unei acțiuni desfășurate de polițiștii de investigarea criminalității economice, pentru prevenirea și combatere a infracționalității în domeniul alimentar. Valoarea sancțiunilor contraveționale aplicate este de aproximativ 63 000 lei.

În perioada 4-5 februarie a.c., polițiștii Serviciului Investigarea Criminalității Economice – IPJ Bacău au desfășurat acțiuni de verificare, prevenire și combatere a fenomenului infracțional în domeniul agriculturii și industriei alimentare.

În cele două zile au fost verificate 59 de societăți comerciale din județul Bacău. Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale din care 38 conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 2 conform O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

În cadrul acțiunilor au fost confiscate 100 kg făină de grâu, 280 pâini, produse congelate dar și sume de bani identificate și neevidențiate în casele de marcat.

Exemplu:

În urma controlului efectuat la o societate comercială au fost identificate la vânzare 250 de pâini pentru care societatea nu deținea documente de proveniență.
S-a luat măsura sancționării contravenționale, conform Legii 12/1990 și s-a dispus confiscarea valorică a produselor de panificație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.