Acţiuni de informare a Jandarmeriei cu privire la violenţă şi consumul de droguri

aJandarmii au fost prezenţi joi, 22 martie,  la şcolile din Găiceana şi Arini pentru acţiuni de prevenire şi combatere a violenţei în mediul elevilor. Au fost prezentate elevilor şi cadrelor didactice expuneri referitoare la prevenirea şi combaterea agresiunilor fizice de orice fel , a agresiunilor verbale, comiterii unor fapte de natură contravenţională sau chiar penală, prevenirii consumului de alcool sau consumului ilicit de droguri, prezentarea unui mod normal de comportare în societate.

De asemenea, au fost purtate discuţii cu elevii şi cadrele didactice pe linia prevenirii şi combaterii absenţei în mod nejustificat de la cursuri, abandonul şcolar, formele violenţei în zona instituţiilor de învăţământ, înţelegerea, conştientizarea şi respectarea legislaţiei în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

La finalul activităţilor au fost prezentate imagini filmate din timpul misiunilor specifice unităţii precum şi un film documentar cu privire la efectele nocive ale consumului de alcool în rândul tinerilor.

Campania de prevenire este derulată la nivelul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău sub denumirea „ JANDARMII ALĂTURI DE ELEVI ”.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.