Acţiuni de combatere a infracţionalităţii în Bacău şi Oneşti

Polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale și investigarea fraudelor, împreună cu reprezentanți ai ITM, ISUJ, ARR, RAR, SDN, DSV și ai OJPC au acționat în data de 29.03.2012, în sistem integrat în zona de competență a municipiilor Bacău și Onești pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională.

În cadrul acțiunii au fost constatate 19 infracțiuni din care 9 în flagrant, au fost legitimate peste 650 de persoane iar 95 dintre acestea au fost conduse la sediul unităților de poliție pentru verificări. Au fost aplicate 385 de sancțiuni contravenționale și au fost confiscate bunuri în valoare totatlă de 10.224 lei.

A fost depistat Dănuț D., de 39 de ani, din comuna Faraoani, care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Bacău, prin care a fost condamnat la 2,6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

În baza autorizațiilor de percheziție emise de Judecătoria Onești polițiștii au efectuate percheziții domiciliare la locuințele Ionuț C., de 24 de ani și Constantin M., de 27 de ani, de unde au fost ridicate mai multe bunuri despre care s-a stabilit că au fost sustrase din locuința unui cetățean din Onești. Cei doi sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii au depistat doi minori de 15 ani despre care s-a stabilit în urma cercetărilor efectuate că au pătruns prin efracție în locuințele a 6 părți vătămate din comuna Livezi și au sustras bunuri în valoare totală de 17500 de lei. Au fost recuperate mai multe bunuri: generator electric, unitate de calculator, plasmă, drujbe și alte bunuri de uz casnic, reprezentând aproximativ 50% din prejudiciu.

În Piața Centrală din municipiul Bacău a fost identificat un cetățean de 36 de ani din Bacău, care comercializa 180 de kg. de mere. Bărbatul a prezentat un certificat de producător pentru cantitatea de 1.500 kg,  despre care s-a stabilit că a fost modificat de cel în cauză, certificatul fiind eliberat pentru o cantitate de 500 de kg.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Polițiștii l-au depistat și condus la sediul unității de poliție Adrian N., de 30 de ani, din Bacău suspectat de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, reclamată la data de 15.03.2012, de către Alexandru C.

Din cercetări s-a stabilit că reclamantul, în calitate de conducător Taxi, a profitat de starea de ebrietate în care se afla Adrian N. și i-a solicitat acestuia o sumă de bani mai mare decât cea reală. Între cei doi a avut loc o latercație în urma căruia Adrian N. a luat aparatul GPS de pe bordul autoturismului Taxi și a plecat de la fața locului.

Bunul sustras a fost recuperat și predat părții vătămate iar în cauză de efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

Au fost depistați Ionuț E., de 25 de ani și George S., de 27 de ani, care transportau cu autoutilitare cantitățile de 4,6m.c., respectiv 4 m.c.de cherestea rășinoase, pentru care au prezentat avize de însoțire expirate.

Celor doi le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale iar materialul lemnos în valoare de 5.300 lei a fost ridicat în vederea confiscării.

Au fost efectuate verificări la societăți comerciale ce au ca obiect de activitate depozitarea, ambalarea și distribuirea de produse alimentare.

La una din societățile verificate a fost identificată cantitatea de 26 tone zahăr ambalat în saci, pentru care administratorul nu a prezentat documente de proveniență și calitate, precizând că le va prezenta ulterior. Totodată în urma verificărilor s-a stabilit că zahărul se ambala în pungi de 1000 de grame , în realitate satbilindu-se că pungile conțineau cantități mai mici cu paroximativ 30 de grame, motiv pentru care a fost retras lotul de 200 de pungi ambalate.

Verificările continuă, administratorul societății fiind invitat la sediul Poliției, OJPC, ITM și DSP pentru luarea măsurilor legale.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.