A părăsit locul accidentului

În data de 04 ianuarie , polițiștii băcăuani au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, pe strada George Bacovia din localitate, un autoturism ar fi surprins şi accidentat pe trecerea pentru pietoni o femeie, pe care ar fi urcat-o, ulterior în autoturism, plecând de la faţa locului, necunoscându-se identitatea conducătorului auto sau a victimei.

În urma investigaţiilor amănunţite şi a verificărilor efectuate de polițiști a fost identificat conducătorul autoturismului respectiv, un tânăr, de 25 de ani, din com. Balcani, care a fost contactat de către polițiști, solicitându-i-se să se prezinte deîndată la sediul Poliţiei Mun. Bacău cu autoturismul implicat în eveniment.

Conducătorul auto, în timp ce conducea un autoturism pe strada George Bacovia din mun. Bacău, având direcţia de deplasare către str. Banca Naţională, în zona marcajului pietonal ar fi surprins şi accidentat o femeie, a cărei identitate nu o cunoştea, pe care ulterior a condus-o la domiciliul acesteia.

Echipajul de poliţie a identificat persoana rănită la domiciliul acesteia, respectiv, o femeie de 77 de ani și, întrucât acuza dureri s-a solicitat prezenţa unui echipaj al ambulanţei, fiind transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Atât conducătorul auto, cât şi pietonul au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În urma evenimentului s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Potrivit prevederilor O.U.G 195/2002, conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.