A încetat din viaţă Dumitru Sechelariu

Omul de afaceri Dumitru Sechelariu, cel care a fost primar independent şi PSD al  municipiului Bacău între anii 1996-2004, a pierdut la 54 de ani lupta cu boala de plămâni de care suferea de puţin timp. Sâmbătă dimineaţă, el a decedat la un Spital din Viena. Acesta a fost operat de o echipă de chirurgi din Capitală, care au constatat o gravă afecţiune la plămâni, care se generalizase în zona coloanei vertebrale şi transferat ulterior în capitala Austriei.

Administraţie

În 2002, preşedintele României de la acea vreme, Ion Iliescu, a criticat stilul în care Sechelariu şi-a sărbatorit ziua de naştere, în parcul din centrul municipiului. Iliescu a spus ca primarul Bacăului a facut un gest „indecent si impardonabil”, care trădează „o mentalitate de vataf”.  Din 2004, după ce a pierdut Primăria Bacău în faţa lui Romeo Stavarache, Sechelariu s-a retras aproape de tot din viaţa publică. A reapărut în vara anului trecut, când şi-a depus din nou candidatura la funcţia de edil şef al municipiului Bacău. A pierdut alegerile cu un procent de 14%.

Afaceri

Sechelariu a intrat în afaceri în 1990, cand a înfiinţat compania Selena. În ultimii ani, ca om de afaceri, Sechelariu nu a mai avut succes. Fabrica de hârtie „Letea” a intrat în insolvenţă, iar comerţul în staţiile de autobuz Selena” SRL a intrat în declin, rămânând cu numai trei angajaţi în 2011. SC ”Transport Public” SA are, în afară de Dumitru Sechelari mai mulţi acţionari, printre care şi mama acestuia. Firma a fost înfiinţată în 1998 cu obiectul principal de activitate – transporturi de călători. Un an mai târziu, societatea a avut cea  mai mare pierdere şi anume 2.091.283 lei. Totodată, ”Selena EMD” a fost înfiinţată în 2009 cu obiectul principal de activitate – hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare. A avut primii doi ani cu pierderi, dar în 2011 a realizat un profit de 122.424 lei.

Sport

Denumită iniţial Selena Bacău, echipa de fotbal deţinută de către Dumitru Sechelariu a fost redenumită ulterior FCM Bacău. Echipa a jucat mulţi ani în prima ligă, după care a intrat într-un con de umbră. În acest moment, FCM Bacău figurează ca retrasă din campionat.

Dumitru Sechelariu are patru copii, un băiat şi trei fete. Cel mai mare este Doru, de 20 de ani, iar cea mai mică este Ema, de 9 ani.

Olimpia Filip

Inainte - Editie de Bacau Articole publicate pe Bacaul.ro cu permisiunea autorului.

One thought on “A încetat din viaţă Dumitru Sechelariu

  • sâmbătă, 16-02-13 la 16:08
    Permalink

    Condoleante familiei si Dumnezeu sa-l ierte

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.