Morcovul – sursă de minerale şi vitamine
În topul legumelor-vedetă, morcovul ocupă locul patru, după cartofi, varză şi rosii. Acest clasament a fost alcătuit de specialiştii americani, în funcţie de consumul pe glob.
Deşi ocupă acest loc patru, morcovul este apreciat, în diverse terapii, ca o valoroasă sursă de minerale şi vitamine.
Renumitele lui proprietăţi de remineralizant, antianemic, tonic al imunităţii, depurativ, antidiareic, morcovul este recomandat de nutriţionişti în combaterea tulburărilor de creştere la copii, a enterocolitelor, a constipaţiei, a tulburărilor degenerative, astmului sau insuficienţei hepatobiliare.
Alte concluzii recente ale cercetătorilor americani pledează pentru efectul acestei legume în prevenirea cancerului pulmonar în cazul fumătorilor împătimiţi. Efectul benefic se datorează conţinutului de vitamină A şi betacaroten.
Adevarul
Urasc morcovul.Mai bine mananc in locul lui o ceapa sau o legatura de usturoi(i love it!).parerea mea