Soarele – benefic sau daunator

Un subiect destul de controversat in aceasta perioada – soarele – da loc multor discutii la cabinetele medicilor de familie si chiar in sectiile Spitalului Judetean de Urgenta Bacau.

Este benefic sau daunator, ii intreaba majoritatea pacientilor pe medicii specialisti. De la caz la caz, in functie de afectiunea persoanei respective, vine raspunsul. Si raspunsul corect poate fi dat doar de medicul de familie sau cel de specialitate.

Persoanele vârstnice, copiii si bolnavii cu afectiuni cronice, in special cardiace si respiratorii, trebuie sa evite deplasarile in spatiu liber si frecventarea locurilor aglomerate.

Totodata, in aceste zile trebuie evitat excesul de cafea si consumul de bauturi alcoolice. Tot in aceasta perioada din cauza temperaturilor ridicate mai sufera si bolnavii cu tiroida, diabet si cei cu afectiuni renale.

Referitor la persoanele cu afectiuni psihice, specialistii sunt de parere ca soarele le aduce o serie de stimulente mentale.

Soarele nu aduce insa beneficii doar in plan psihic ci imbunatateste tonusul muscular si intareste oasele, ajutând la preventia osteoporozei.

Prin urmare, soarele este privit din unghiuri diferite, fiecare dintre noi simtindu-l pe propria piele.

Informatia Bacaului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.