24 de medici stomatologi risca sa ramana fara cabinete

Medicii dentisti care isi desfasoara activitatea in cabinetele din cladirea ce apartine Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) stau cu sufletul la gura, nestiind daca li se va prelungi contractul de inchiriere sau nu.

CJAS a recapatat imobilul cunoscut in Bacau drept Policlinica Veche. Medicii dentisti au sperat ani de zile ca vor putea cumpara spatiile, insa o hotarâre de guvern recenta interzice CJAS sa le vânda, insa ii permite sa le inchirieze.

Se specifica insa ca, in cazul in care CJAS isi extinde activitatea si are nevoie de suprafata inchiriata, poate refuza prelungirea contractului de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care expira contractul.

In cazul cabinetelor dentare, contractul actual expira la 31 decembrie 2007
, ne-a declarat dr. Mihai Ichim, purtator de cuvânt al CJAS. Nu stim cum vom proceda de la 1 ianuarie 2008, nu s-a luat o decizie. Daca vom avea nevoie de spatiu, ii vom notifica pe medici.

Dr. Diana Iovan, presedintele Colegiului Medicilor Dentisti a declarat ca sunt in pericol sa ramâna fara loc de munca 24 de medici si asistentii lor.

Insa dentistii care isi desfasoara activitatea in cele14 cabinete din cladire nu sunt singurii chiriasi ai CJAS. Tot aici se afla si sediile Colegiului Medicilor Dentisti si Ordinului Asistentilor Medicali, Ambulatoriul de balneofizioterapie al Spitalului Judetean de Urgenta, un laborator dentar si doua comisii de expertiza ale Casei Judetene de Pensii.

Acestea din urma sunt cele mai presate de evacuare, contractul lor expirând la 30 iunie 2007. Conducerea CJAS a anuntat deja ca nu va prelungi intelegerea, deoarece intentioneaza sa foloseasca incaperile pentru depozitarea arhivei. Un semnal cum nu se poate mai sumbru pentru ceilalti chiriasi.

Desteptarea de Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.