Toxinfectiile alimentare
La cabinetele medicilor de familie din Bacau s-au inregistrat multi pacienti cu toxiinfectii alimentare.
Atât medicii specialisti cât si cei din medicina de familie au obligatia sa avertizeze pacientii pentru respectarea urmatoarelor reguli:
– evitarea prepararii alimentelor cu mai mult de 2-3 ore înaintea consumului, în cazul în care nu se pot asigura conditiile de temperaturi necesare pastrarii alimentelor preparate;
– asigurarea pastrarii alimentelor la temperaturi de 4 – 80 C, în cazul alimentelor ce vor fi consumate la mai mult de 2 – 3 ore de la preparare (refrigerare);
– consumarea alimentelor pregatite pentru sugari imediat dupa prepararea lor, fara a fi reîncalzite sau pastrate la frigider;
– evitarea contactului între alimentele nepreparate si cele preparate;
– întretinerea curateniei tuturor suprafetelor bucatariei.
Alte recomandări:
– spălarea legumelor şi fructelor înainte de a fi consumate;
– evitarea consumării alimentelor vândute pe stradă, precum îngheţata, prăjiturile, produsele de patiserie, micii;
– fierberea laptelui, în cazul în care acesta nu este pasteurizat.
Informatia Bacaului