Medicii veterinari au fost sărbătoriţi la Bacău

Ieri, medicii veterinari din Bacău au sărbătorit Ziua Medicului Veterinar, printr-o întîlnire care a avut loc la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

Discuţiile din sala de conferinţe au fost ca între prieteni. Printre cei 25 de medici care au venit în Bacău din toate colţurile judeţului au fost reprezentanţi ai Asociaţiei Medicilor Veterinari, ai sindicatului, medici concesionari de liberă practică şi inspectorii DSVSA Bacău.

Am avut parte de o întîlnire plăcută, în cadrul căreia fiecare şi-a expus punctul de vedere. Spre sfîrşitul lunii, vom petrece cu toţii la Slănic Moldova. Meseria noastră este nobilă, dificilă, dar frumoasă. Prin grija faţă de sănătatea animalelor, faţă de siguranţa alimentelor, avem grijă chiar de om, ne-a spus Simeon Antohe, medic veterinar de peste 35 de ani.

In Romania, Ziua Medicului Veterinar se sarbatoreste numai din anul 1994, cand la Congresul Naţional de Medicina Veterinară, a fost aleasă 15 mai ca Ziua Naţională a Medicului Veterinar.

A fost stabilită această dată, deoarece de 15 mai sînt legate o serie de evenimente foarte importante pentru medicina veterinară românească.

Pe 15 mai 1861, printr-un decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a început să funcţioneze Şcoala de Medicină Veterinară, în cadrul Şcolii de Medicină şi Farmacie, înfiinţată şi condusă de Carol Davilla.

Zece ani mai tîrziu, tot pe 15 mai, 14 medici veterinari au semnat o Declaraţiune, care a stat la baza înfiinţării Societăţii de Medicină Veterinară, care a fost desfiinţată în 1949, pentru ca pe 15 mai 1971 sa se reînfiinţeze, iar ulterior să fie denumită Asociaţia Medicilor Veterinari din România.

Evenimentul de Iasi
CMC

2 comentarii la „Medicii veterinari au fost sărbătoriţi la Bacău

  • miercuri, 16-07-08 la 21:31
    Permalink

    Cand ai nevoie de ei,trebuie sa cheltui mult si te trateaza si cu lipsa de respect.Ca sa nu mai vorbesc ca degeaba duci un animal la ei,tot moare in final.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.