Despre motivarea angajaţilor şi diversitatea interumană
Este ceva obişnuit pentru manageri să vorbească despre motivarea angajaţilor, sau despre faptul că unii angajaţi nu sunt suficient de motivaţi în desfăşurarea sarcinilor de lucru. Dar ce vrea să spună, de fapt, acest termen, şi cum se crează un mediu motivant la locul de muncă?
La această întrebare au găsit răspuns un grup de studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău, coordonaţi de lector univ. dr. Ştefania Anca Stan, care au participat la o prezentare, susţinută de dr. Anne Murray, la Centrul “American Corner Bacău”, luni, 8 aprilie 2013, începând cu ora 10.00.
Dr. Anne Murray, de la Universitatea Pfeiffer din Carolina de Nord (SUA), profesor bursier Fulbright în România, a definit aspectele motivaţiei, insistând pe cele cross-curriculare ale managerierii şi dezvoltării nivelurilor motivaţionale la locul de muncă.
Prezentarea s-a dovedit a fi una atât informativă, cât şi interactivă, dr. Anne Murray bazându-şi expunerea pe anii de experienţă în domeniu şi oferind așadar, exemple concrete.
Pornind de la un paradox hilar, „Aminteşte-ţi mereu că ești unic, la fel ca toţi ceilalţi” (Margaret Mead), care invocă faptul că există multe moduri de a aprecia diversitatea în grupuri, dr. Anne Murray a purtat o discuţie și cu studenţii de la Facultatea de Litere, a Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău, coordonați de conf. univ. dr. Elena Bonta.
Întâlnirea a avut loc în aceeași zi, începând cu ora 12.30, la Centrul “American Corner Bacău”.
Beneficiind de un background ca psiholog şi consultant în organizaţii, dar şi în domeniul academic, dr. Anne Murray a oferit detalii şi informaţii despre felul în care diversitatea poate fi evaluată, dar şi cum trebuie manageriate diferenţele interumane, astfel încât să se obţină cele mai bune rezultate de la un grup de persoane.
“Ca urmare a reluării colaborării cu Comisia Fulbright România, ne bucurăm să avem din nou, ca oaspete la Centrul “American Corner Bacău”, un profesor universitar american.
Activităţile desfăşurate astăzi se înscriu într-un program mai amplu, care urmeză a fi implementat la “American Corner”, şi care vizează administrarea afacerilor, antreprenoriatul şi educaţia financiară, adaptate pentru diferite categorii de vârstă”, ne-a declarat Oana Jianu, coordonatoarea Centrului ”American Corner Bacău”.