Obezitatea la copii

De curand am auzit sau am citit, nu mai stiu unde, ca chioscurile alimentare din incinta scolilor ori de pe langa scoli vor fi inchise.

Si asta deoarece s-a constatat ca foarte multi copii sufera de obezitate sau de alte afectiuni metabolice datorite unui regim alimentar incorect, inadecvat.

Masura o fi avand o parte buna, dar nu vad cum ar putea sa rezolve problemele cu care se confrunta copiii nostri in conditiile in care nimeni nu se ocupa de educatia lor in acest sens.

Copiii se hranesc haotic, prefera snecsurile in locul unei gustari sanatoase, bauturile racoritoare acidulate, si asta pauza de pauza, ma refer aici la timpul cat sunt la scoala.

Nimeni nu-i invata pe copii ce sa manance dar, mai ales, cand sa manance.

Nu e ceva normal, sanatos ca tot timpul sa rontaie cate ceva.

Parintii nu au timp sa se ocupe si de asa ceva sau nu-i duce mintea, scoala nu se implica pentru ca programa scolara si asa da pe dinafara de lucruri inutile care nu ajuta cu nimic elevilor, unde, la ce obiect sa se renunte ca sa gasim loc pentru ore educative de profil .

Se impune ca in cadru organizat elevii sa invete niste lucruri practice, lucruri pentru viata, lucruri pentru sanetatea si confortul lor.

Cei direct raspunzatori de starea de sanatate fizica a copiilor ar trebui sa se mai gandeasca si la altceva, nu numai la desfiintarea chioscurilor alimentare care, practic, nu rezolva absolut nimic.

In drum spre scoala copilul trece pe langa n chioscuri si tot isi cumpara ce vrea el sa manance.

Copilul trebuie invatat ce sa manance, cand sa manance si de ce trebuie sa se hraneasca cu produse sanatoase si care sunt aceste produse sanatoase.

De fapt cei care au luat o asemenea masura sunt oare pe drept cuvant interesati sau ingrijotari de sanatatea copiilor nostri ori o fac doar pentru ca asa e moda si-n statele UE.

Asta chiar ar fi interesant de stiut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.