8 lucruri pe care trebuie să le eviți când joci la pariuri sportive

Pariurile sportive se numără printre cele mai populare activități recreative din acest an. Dacă ai un PC sau un telefon inteligent și internet, te conectezi emoțional chiar și la meciuri care nu au nicio miză pentru tine pariind pe ele. Te poți orienta după predicții fotbal, sau la fel de bine încerci să găsești tu un pronostic câștigător.

Îți spunem din start că nu este ușor să câștigi pe termen lung la pariuri, deși, de la distanță, totul pare simplu. Ca să îți crești șansele de succes, îți recomandăm să eviți câteva greșeli făcute de începători. Iată 8 lucruri care intră în categoria „așa nu”:

Nu alimenta contul fără o strategie clară

Prima operațiune pe care trebuie să o faci după deschiderea contului pe o platformă de pariuri online este să depui bani. Foarte important este să stabilești o sumă fixă pe care să o aloci acestei activități în luna respectivă. În funcție de suma stabilită, decizi dacă o depui pe toată sau dacă o împarți în tranșe, pentru a beneficia de eventualele oferte la depunere.

Nu juca la recuperare

Cei mai mulți pariori nu reacționează bine atunci când pierd câteva pariuri la rând și încep să mărească miza pentru a recupera pierderile, fără să țină cont de riscul crescut al selecției. Jucatul la recuperare este o greșeală fatală, pentru că duce la epuizarea rapidă a banilor din cont. Când simți această pornire, este mai bine să închizi site-ul de pariuri și să îl redeschizi a doua zi.

Nu paria la prima agenție care îți apare în față

Evită să îți deschizi cont pe prima agenție care îți apare în față, pe internet sau într-o reclamă la televizor. Sunt foarte multe agenții licențiate de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc, pe site-urile cărora poți juca legal. Diferențele care te interesează în primul rând sunt la nivelul opțiunilor de pariere și al cotelor. Ofertele promoționale sunt și ele de luat în considerare, dar nu trebuie să îți ia fața.

Nu cumpăra ponturi

Spuneam la început că te poți ghida după predicțiile postate de tipsteri. Îți recomandăm să monitorizezi site-urile pe care ai acces gratuit la pronosticuri, nu cele pe care sunt vândute „ponturi”. Nimeni nu poate garanta că un pont este câștigător. De ce să mai dai și bani? Până la urmă, pariurile reprezintă o provocare. Trebuie să vezi cât de bine te pricepi tu la sport. Una este să ții cont de argumentele găsite „la liber” ale unui alt parior și alta este să plătești pe cineva ca să îți spună cum să gândești.

Nu juca strategii care nu ți se potrivesc

La un moment dat, poate că vei fi tentat să apelezi la o strategie de pariere. Nu te baza pe faptul că acea strategie va funcționa din prima. De aceea, trebuie să alegi sistemele de joc care nu presupun o creștere spectaculoasă a mizei dacă nu ai la dispoziție un bankroll mare. Ia-o ușor și nu paria la întâmplare. Dacă vrei să joci contra favoriților, nu miza pe primul meci din ofertă, ci analizează jocurile și vezi unde este cel mai probabil să se producă surpriza.

Nu te ghida exclusiv după pozițiile din clasament

Mulți pariori ale echipa pe care mizează exclusiv în funcție de poziția din clasament. „Dacă este clasată mai bine decât adversara, atunci cu siguranță că va câștiga”. Într-adevăr, echipele mai bune stau mai bine în clasament, dar asta nu înseamnă că ele ies mereu învingătoare din confruntările cu formațiile de mai jos. Sub nicio formă, nu te orienta de ierarhie în primele cinci etape ale unui sezon.

Nu paria live fără să vezi meciul

Pariurile live aduc un surplus de emoții, pe care îl apreciezi cu siguranță dacă ești amator de adrenalină. Un alt avantaj este că poți plasa multe bilete într-un timp foarte scurt. Sfatul nostru este să nu pariezi live dacă nu urmărești meciul. Pe lângă faptul că agențiile nu își asumă responsabilitatea pentru corectitudinea statisticilor în timp real, aceste date pot fi înșelătoare.

Nu juca atunci când nu te poți concentra

Pariurile se bazează pe decizii, iar când nu te poți concentra nu ai cum să iei decizii bune. O dată sau de două ori ai noroc, dar pe termen lung primează cunoștințele și luciditatea. Nu juca la pariuri atunci când ești foarte obosit sau când ai alte lucruri pe cap. Când ești supărat, nu râzi chiar dacă te uiți la cea mai tare comedie. Orice activitate are valoare atunci când beneficiază de contextul psihic potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.