8 iulie, ziua Justiţiei

Ziua Justiţiei se va organiza în acest an în data de 8 iulie, potrivit unei Hotărâri adoptate în şedinţa de Guvern de miercuri. Manifestările prilejuite de acest eveniment se organizează de Consiliul Superior al Magistraturii, la Alba Iulia.

Pentru organizarea acestui eveniment, Guvernul a aprobat suma de 25.000 lei, bani ce provin din bugetul Consiliului Superior al Magistraturii.
Potrivit HG nr. 364/1994, Ziua Justiţiei se organizează anual, în prima duminică a lunii iulie, zi care este în acest an în prima zi a lunii. Agenda de lucru încărcată a Consiliului Superior al Magistraturii de la sfârşitul lunii iunie a determinat modificarea datei aniversării Zilei Justiţiei, astfel încât aceasta să fie marcată în a doua duminică din luna iulie.

AmosNews

One thought on “8 iulie, ziua Justiţiei

  • luni, 07-07-08 la 16:49
    Permalink

    ‘LACRIMA RUTIERA’ – JUSTITIA M-A DISTRUS MAI RAU DECAT ACCIDENTUL RUTIER.7 ANI DE LA PRIMUL PROTEST DIN EUROPA IMPOTRIVA JUSTITIEI DIN ROMANIA.AM FOST O NAIVA AVAND INCREDERE IN JUSTITIE.Justitia nici dupa 20 de ani de sprijin di partea UE nu este in sluja cetateanului ci este islujma celor peste 6000 de magistrati si celorlalti din sistem fara a raspunde in fata societatii civile a contribuabilor.Magistratii de tip nou sunt la nivel european doar la …salarii.Dupa 11 ani de la tragedia rutiera imi cersesc dreptul la viata in malaxorul instantelor de judecata pentru a primi despagubirile materiale.Justitia mi-a diminuat dreptul la viata acordanu-i dreptul la diminuarea ajutorului lunar ce mi-se cuvine beneficiind in urma infractinii comise de ‘protectie sociala’! Nici un magistrat nu a fost tras la rasundere cu toate ca am facut mai multe plangeri la CSM.Cazul fiind semnalat si commisarului european OLLI REHN.Culmea este ca toti magistratii care mi-au distrus viata si demnitatea au fost promovati. Romania cea mai corupta tara din Europa are cea mai inechitabila justitie in care ‘asasinii soselelor’ nu sunt condamnati in mod real. Ca victima a unui tragic accident rutier in urma caruia am ramas infirma am organizat in fata Guvernului pe 1 ianuarie 2001 prima actiune din Europa avand ca subiect coruptia,abuzurile si infractiunile comise in solutionarea tragediilor rutiere si care favorizeaza pe autorii acestor fapte penale grave. Am fost determinata de propria tragedie amlificata de aceste de actul de justitie in care din pacate am avut incredere, pe parcursul Politie-Procuratura-Judecatorie. Aceasta actiune protestatara s-a datorat si faptului ca am adus in fata instantei de judecata pentru prima data in Romania un expert ‘judiciar’ Haidu Teodor care a intocmit o expertiza falsa ascunsa dePolitie si Procuratura find prima victima a unui accident care a avut doua procese simultan care adaugate la infirmitate m-au adus psihic la disperare fiind la un pas necugetat.Pe parcursul celor 10 ani de cosmar m-am implicat civic si public organizand actiuni de protest in fata institutiilor statului fata de modul cum sunt solutionate in justitie aceste tragedii umane in Romania tara cea mai corupta din Europa, dar si a numarului mare de accidente care se produc si din cauza legislatiei si a actului de justitie care nu condamna in mod real asa cum se intampla in tarile normale din Europa aceste fapte penale grave.Deasemeni din proprie inititiva am demarat inca din anul 2001 proiectul ‘LACRIMA RUTIERA’ organizat anual cu ocazia ZILEI MONDIALE DE COMEMORARE A VICTIMELOR TRAFICULUI RUTIER.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.