55 de băcăuani au fost prinşi cu contoare de gaz măsluite

Echipele E.ON Gaz Distribuţie au identificat, în primele opt luni ale acestui an, peste 1.533 cazuri de intervenţii neautorizate la contoarele de gaze naturale, dintre acestea 55 fiind în judeţul Bacău.

„Echipe specializate ale E.ON Gaz Distribuţie efectuează periodic verificări în teren în scopul depistării cazurilor de consum fraudulos de gaze naturale. Compania atrage atenţia încă o dată asupra riscurilor la care se expun persoanele care efectuează sau care permit intervenţii neautorizate la aparatele de măsurare a consumului de gaz şi la instalaţiile de gaze naturale”, se arată într-un comunicat al E.ON.

Recent, o persoană a fost condamnată, printr-o sentinţă în prima instanţă pronunţată de Judecătoria Arad, la cinci ani de închisoare cu executare şi plata unor daune materiale de 56.943,7 lei pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt calificat de gaze naturale în formă continuată şi pentru deteriorarea echipamentelor de măsurare a consumului de gaze naturale.

Conform legii, intervenţiile asupra echipamentelor de măsurare a consumului de gaze naturale în scopul înregistrării unei cantităţi mai mici decât cea reală sunt asimilate infracţiunii de distrugere. Totodată, consumul de gaze naturale fără înregistrarea acestuia ca urmare a intervenţiei asupra echipamentelor de măsurare sau prin alte mijloace reprezintă furt calificat, infracţiuni prevăzute şi sancţionate ca atare de Codul Penal şi de Legea nr. 123/2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale.

„Recomandăm consumatorilor să nu accepte ofertele venite din partea anumitor persoane şi să nu permită accesul acestora la instalaţiile proprii sau ale distribuitorului licenţiat de gaze naturale în vederea efectuării unor modificări de orice natură, menite a distorsiona înregistrarea cantităţilor reale de gaze naturale consumate. Rugăm, de asemenea, persoanele care au cunoştinţă de existenţa unor cazuri de consum fraudulos de gaze naturale să sesizeze de îndată conducerea companiei  E.ON Gaz Distribuţie sau organele de cercetare penală în vederea luării tuturor măsurilor care se impun pentru sancţionarea unor asemenea fapte”, se mai arată în comunicatul E.ON.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.