450 de km pe Dunăre în două săptămâni, pe o plută din 1.500 de PET-uri

Pe_lacul_RazimŞase tineri din Bacău, Ialomiţa și Călărași au navigat peste 450 de km pe Dunare pe o plută formată din 1.500 de PET-uri. Aventura a început pe data de 12 august la Călăraşi şi s-a încheiat două săptămâni mai târziu, pe 25 august, la Gura Portiţei.

 

Echipajul plutei a fost format din: Iulian Nichita (Stelnica, Ialomița), Cristian Pușcașu, Ciprian Costan, (Fetești, Ialomița), Marius Lalu (Făcăeni, Ialomița), Radu Șeptelici (Onești, Bacău) și Adrian Dumitrașcu (Călărași, Călărași). Acest demers face parte din proiectul P.E.T. Rafting Project, început în 2011 și aflat anul acesta la a doua ediţie.

Pe lângă cei şase plutaşi, s-au alăturat echipei P.E.T. Rafting Project încă cinci membri, responsabili de comunicare şi imagine. Alături de echipa proiectului încă 25 de prieteni şi voluntari au ajutat la colectarea PET-urilor şi construirea plutei, le-au oferit suport moral şi i-au vizitat pe traseu.

În cele două săptămâni cei şase tineri au parcurs Dunărea de la Călăraşi până la Gura Portiţei și au oprit în: Dichiseni, Stelnica, Făcăeni, Magureni, Brăila, Galați, Isaccea, Pătlăgeanca, Tulcea, Mahmudia, Murighiol, Gura Portiței.

Au traversat Rezervaţia Biosferei Delta Dunării pe  traseul Tulcea – Murighiol – Canalul Dunavăț – Canalul Cocoș – Canalul Mustaca – Canalul Centura – Golful Holbina şi Lacul Razim, pe traseul Capul Holbina – Periteașca – Insula Bisericuța, ajungând la Gura Portiţei duminică, 25 august, la orele 22:00.

Pe parcursul traseului plutaşii au vizitat localităţile de pe malul Dunării, au adunat poveşti ale localnicilor, care s-au dovedit a fi foarte receptivi şi dornici să îi ajute cu indicaţii utile şi informaţii despre Dunăre şi Deltă.

La finalul aventurii PET-urile din care a fost construită pluta au fost predate în Jurilovca pentru a fi duse la reciclat, iar restul de materiale unui localnic, cu scopul de a fi utilizate pentru construirea unui adăpost pentru stupi.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.