1500 de locuințe din județul Bacău sunt fără curent din cauza condițiilor meteo


Precipitaţiile abundente şi viiturile au afectat sistemul energetic din Bacău, Botoşani şi Neamţ. Aproximativ 4.600 de imobile din Bacău, Botoşani şi Neamţ sunt fără energie electrică în acest moment.

Viiturile formate în cursul acestei zile pe unele cursuri de apă din Moldova au cauzat avarii importante în sistemul energetic. Chiar dacă condițiile hidro-meteorologice sunt extrem de dificile: drumuri blocate, torenţi şi zone inundate, electricienii Delgaz Grid sunt în teren şi lucrează pentru reluarea alimentării cu energie.

În judeţul Bacău, staţia de transformare a energiei electrice din Tg. Ocna a fost inundată de viitura creată pe râul Trotuş, fiind necesară întreruperea alimentării cu electricitate la aproximativ 12.000 de consumatori din zonă. În aproximativ 3 ore echipele companiei electrice au reuşit reluarea distribuţiei de energie pentru toţi consumatorii, pe căi alternative, prin execuţia unor lucrări provizorii.

La acest moment, în judeţul Bacău este întreruptă energia electrică pentru aproximativ 1.500 de consumatori din localităţile: Verşeşti, Valea Ţurluiului, Poieni, Oituz şi Ferăstrău.

Statie de transformare inundata, Targu Ocna.

În judeţul Botoşani, aproximativ 2.500 de consumatori din localităţile Mihai Eminescu, Leorda şi Vlădeni nu au energie electrică, în aceeaşi situaţie fiind şi 300 de consumatori din loc. Broşteni, judeţul Suceava. În judeţul Neamţ, 350 consumatori din Agapia nu beneficiază de energie electrică, deorece doi stâlpi de medie tensiuni au fost luaţi de ape.

Având în vedere că sunt numeroase imobile inundate, reprezentanţii companiei Delgaz Grid întrerup furnizarea la nivel local pentru evitarea electrocutărilor, urmând ca imediat ce condițiile de siguranţă vor permite să se reia alimentarea cu energie electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.