150 DE ANI IMPREUNA PENTRU UMANITATE- CRUCEA ROSIE ANIVERSEAZA 150 ANI DE ACTIVITATE

Anul 2009 este un an cu importanta deosebita pentru întreaga Miscare Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie. Implinim 150 de ani – un numar de aniversari- care marcheaza nu doar importanta istorica in lume dar se suprapune si cu mesajul nostru ca organizatie: apelul adresat comunitatii bacauane sa-si aduca sustinerea pentru a face fata in continuare provocarilor umanitare , amenintarilor si situatiilor de urgenta.

In ziua de 8 mai – data marcata in calendarul intregului mapamond ca Ziua Mondiala a Miscarii de Cruce Rosie, cei peste 97 de milioane de voluntari din intreaga lume militeaza pentru cooperare,solidaritate, umanitate, voluntariat si actiune pentru depasirea crizelor umanitare care din pacate sunt din ce in ce mai numeroase.
Parte a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, Crucea Rosie Bacau impreuna cu Institutia Prefectului Judetului Bacau, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Bacau, Inspectoratul Scolar Bacau, Camera de Comert, Industrie Bacau si Arena Mall Bacau anunta lansarea Evenimentului 150 ani Impreuna pentru umanitate care cuprinde o serie de activitati:

Marsul Umanitatii – 8 mai, ora 11, de la Stadionul Municipal Bacau- Arena Mall Bacau

Activitate menita sa mobilizeze toti voluntarii Crucii Rosii Romane, institutiile partenere, tinerii si bacauanii in semn de solidaridate, respect si comemorare pentru ziua de nastere a lui Henry Dunant-fondatorul Miscarii de Cruce Rosie si reconstituire a calatoriei istorice a acestuia de la Solferino la Castiglione.

Acest eveniment va precede pe cel la nivel international cand, pe 27 iunie 2009, reprezentantii a 186 Societati Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie se vor întâlni în Solferino sub egida “Tineret in actiune” .

Toti voluntarii din intreaga lume vor avea ocazia unica ( din care si 2 voluntari ai Crucii Rosii Bacau vor reprezenta bacauanii si vor transmite mesajul acestora fata de umanitate si sustinerea Crucii Rosii) de a participa la procesiunea (drumul cu tortele aprinse) de constituire calatoriei istorice a lui Henry Dunant de la Geneva la Solferino.

Participantii la mars vor purta un banner cu sigla/numele institutiei/organizatiei alaturi de sloganul: 150 ani IMPREUNA PENTRU UMANITATE.

Gala Crucii Rosii Bacau si licitatie de bratari – 8 mai, ora 18, Arena Mall Bacau – Restaurant Arcadia

In prima parte, actiunea va urmari promovarea ideii de voluntariat si a valorilor umanitare ale Crucii Rosii si totodata premierea voluntarilor/ institutiilor/ firmelor/ sponsorilor care au actionat in cadrul organizatiei pe parcursul anului 2008.

Licitatia de bratari, care se va declansa de pe data de 8 mai si se va incheia pe 4 iulie, este o actiune deschisa tuturor: persoane care cred ca printr-un simplu gest- de a achizitiona bratara cu insemnele Crucii Rosii- pot schimba comunitatea in mai bine, organizatii, institutii, companii, sindicate si patronate, grupuri de initiativa, filialele Crucii Rosii Romane, care doresc sa participe la actiunea de licitatie bratari sub egida umanitatii.

Cine poate licita:
– reprezentanti ai: administratiei publice locale din Judetul Bacau, institutiilor publice, partidelor politice, bisericii, societatilor comerciale, bancilor, sindicatelor si patronatelor, filialeleor de Cruce Rosie;
– organizatiile non guvernamentale;
– companiile;
– orice persoana fizica sau jurdica din Romania;

Modalitatile de a achizitiona bratarile: sponsorizare/donatie/sustinerea din partea angajatilor/PF iar modul de plata: cash sau banca.

Locul de unde puteti procura bratarile: sediul Crucii Rosii Bacau, direct de pe site (www.crucea-rosie.ro) , de la sediul Partenerilor nostri, sau puncte stradale organizate de voluntarii Crucii Rosii.

Crucea Rosie ,nadejdea tuturor in timp de pace,cat si in razboi,nu trebuie sa piara. Cu totii de la mic la mare sa o sprijinim cu evlavie,cu insufletire,cu nesfarsita dragoste.” Regina Maria

Fiti alaturi de noi si haideti ca impreuna sa-i scriem in continuare istoria.

A CREDE IN SCHIMBARE ESTE PRIMUL PAS. IMPLICA-TE MAI DEPARTE SI ACTIONEAZA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.