Viitorul internetului și viața noastră de avatar

Nimic nu mai poate opri evoluția internetului și aplicațiile sale. Una din cele mai revoluționare viitoare realizări ale aplicațiilor internetului este și așa numitul dispozitiv de transcriere 3D (DT3D), care va face posibila transcrierea noastră într-un avatar palpabil la capătul firului.

Este vorba despre un dispozitiv, echipat cu un calculator si diferite sisteme mecanice si electrice si care ne copie imaginea, sunetul, recreandu-ne in fata interlocutorilor din oricare alt sistem de comunicatie: calculator, telefon…

Deosebirea de scenariile SF cunoscute, este faptul ca acest avatar este palpabil si poate fi echipat cu forta mecanica, poate percepe radiatiile din mediul in care a fost creat, astfel incat el devine o prelungire a noastra si prin el putem simti ca si cum am fi la capatul firului.

Acest dispozitiv se va amplasa oriunde pe planeta, in cosmos. Odata accesat ne vom integra prin avatar mediului in care dispozitivul se afla. Avatarul poate fi o copie cat mai exacta a noastra, ceea ce ar modifica pentru totdeauna comportamentul nostru social.

Ne vom iubi cu avatarele sotiilor noastre. Avatarele noastre vor munci in locul nostru. Castigurile noastre financiare vor creste posibil odata cu numarul de avatare pe care le vom pune simultan la munca. Un avatar odata inregistrat intr-o actiune o va repeta la infinit, ceea ce va mari productivitatea muncii.

Vom putea accesa dispozitive amplasate pe Marte, Luna, pe statiile cosmice si ne vom trimite avatarul pe acestea, savurand peisajul, fara a fi nevoie de costume de protectie.

Razboaiele vor fi destinate luptei intre avataruri. Printre noi se vor afla fara sa stim avataruri spion.

Mai mult, odata echipate cu sisteme de miscare, avatarurile noastre se vor afla oriunde in multimi si nu ne vom mai deosebi “clonele” de oamenii reali. Este posibil ca unele munci programate artificial avatarurilor sa includa si reproducerea lor la infinit. In acest caz devine acuta problema sociala a existentei lor.

Cel putin aceste avataruri nu au nevoie de hrana, ci doar de energie electrica, chimica…

Odata realizat dispozitivul de transcriere 3D, va face ca tot ce vedem azi in jocurile de calculator sa coboare in lumea reala.

Pare o aberatie, dar nimic nu va opri dezvoltarea internetului in aceasta directie.

Gheorghe Parascan

De cind ma stiu am incercat sa fac ceva pentru Bacau si Bacauani! Din nefericire peste 99 la suta din reusite au fost pe un fond de ignoranta a autoritatilor locale. Desi am luat numeroase premii in inventica, cercetare stiintifica si arta, avind expozitii in Statele Unite, reprezentind Romania si Israelul, la manifestarile dedicate Holocaustului, la Chicago si Washington, autoritatile bacauane, nu numai ca nu m-au sprijinit in nici un demers creator, dar nici macar nu imi permite sa particip la expozitiile de grup, sau individuale din Galeriile de arta locale! Ca si mine sunt multi bacauani, aruncati la cosul istoriei de niste autoritati ignorante si straine de visele si putintele bacauanilor.

One thought on “Viitorul internetului și viața noastră de avatar

  • duminică, 10-06-12 la 16:21
    Permalink

    Acest material face parte din seria de previziuni. Este ciudat, dar nu peste mult timp, poate in intervalul vietii multora dintre noi, avatarurile realiste se vor invarti in mijlocul vietii noastre, fara ca macar sa ne dam seama!
    Este posibil ca extraterestrii sa isi fi trimis de mult pe Pamant avatarurile, simuland o viata locala si culegand date despre civilizatia noastra. Tot astfel ne-ar putea inlocui. In numele democratiei si investind in politica, omuletii verzi ne vor exploata, ne vor taia din salarii si ne vor impozita la greu! Nu este oare asta o cale de a exploata o alta civilizatie?
    Azi in zi de votare in Romania, nu simtiti ca aceeasi omuleti verzi, aparuti din subsolurile insalubre ale societatii vor fi alesi pentru a ne exploata linistiti si in urmatorii ani?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.