Un italian a venit la Asău pentru a-și răpi propriul copil

Polițiștii din comuna Asău au fost sesizați prin 112,  la data de 11 martie a.c., în jurul orei 18.00, de către B. Anca, de 26 de ani, din comuna Asău, despre faptul că cetăţeanul italian R. N. a oprit-o în trafic pe raza comunei şi i-a luat copilul de 5 luni.

O echipa operativă s-a deplasat în cel mai scurt timp la fața locului și în urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că în perioada 2011-2013, tînăra de 26 de ani a avut în Italia o relație de concubinaj cu cetățeanul italian de 34 de ani, relație în urma  căreia a dat naștere, în Italia, unei fetițe, cetăţean italian, potrivit documentelor eliberate de autoritățile din țara respectivă, a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.

În luna ianuarie 2013, tânăra de 26 de ani a plecat de la locuinţa comună din Italia, cu minora, fără acordul tatălui şi s-a stabilit în comuna Asău, județul Bacău.

Atît cetățeanul italian, cât și tânăra de 26 de ani au deschis acțiuni în instanță, în Italia, respectiv în România, pentru încredințarea minorului.

La data de 11.03.2013, în jurul orei 17.30, cetățeanul italian a blocat în trafic autovehiculul în care se afla tânăra de 26 de ani împreună cu minora de 5 luni, a luat copilul din brațele concubinei sale și a plecat cu un autoturism spre orașul Comănești.  În timpul altercaţiei, tănăra de 26 de ani a căzut pe asfalt.

În urma activităților desfășurate și în baza semnalmentelor transmise în întreaga țară, în dimineața zilei de 12 martie a.c., la mai puținde 24 de ore de la sesizare, cetățeanul italian și fiica acestuia, de 5 luni, au fost identificați de către polițiști în județul Arad, au spus resprezentanții IPJ Bacău.

Cetățeanul italian urmează să fie audiat de organele judiciare din județul Bacău în vederea stabilirii situației de fapt.

Minora de 5 luni a fost internată într-o unitate medicală în vederea evaluării stării de sănătate, urmând ca instanța de judecată să se pronunțe cu privire la încredințarea spre creștere și educare către unul dintre părinți.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.