Ce anume urasc unii? Un top al celor mai „urate chestii”


Peste tot in jur, fie ca tragem cu urechea sau nu, auzim numai plangeri, nemultumiri, rabufniri, injuraturi (ca peisajul bacauan sa fie complet) si mai ales propozitiile:”Ce mult urasc cutare faza!” sau „Cat detest cutare lucru” dar mai ales „#@$%^&@. . bip”(s-a cenzurat, nu de alta dar nu am putut reproduce cu exactitate).

Ideea este ca fiecare uraste mai mult decat iubeste, tolreaza, intelege, ignora. Si pe buna dreptate, am fi tentati sa spunem, traim in Romania si viata noastra e un exercitiu continuu de supravietuire.

Sa vedem: s-a scumpit painea, uleiul, curentul, intretinerea, aerul pe care-l respiram. Fiecare an in plus reprezinta gauri in buget, chinuri, ura. Deci, sa traim scurt. Cat mai scurt. Pana una alta sunt foarte curioasa care este numitorul comun ce cauzeaza ura la romani, la bacauani.

Pentru acest proiect complex de cercetare am calatorit cu autobuzul, am inghetat in statia de asteptare, am facut cumparaturi in piata duminica, am mers la biserica, am frecventat toate locurile publice unde se arunca de obicei faimosul Mar al Discordiei (putred si inghetat cu miros de scortisoara). Banuiam ca va fi scurta lista si cu rezultate rapide insa m-am adancit tot mai mult in problemele politice, sociale, familiale, s. a. m. d.

Iata ce urasc unii:

1. Vedetele ce intra in politica-se pare ca sunt pe buzele tuturor si debutul lor intr-un domeniu cel putin paralel cu pregatirea lor profesionala indigneaza si cea mai cocheta batranica de la coada pentru paine.
2. Lista de hituri de la radio schimbata o data pe saptamana(si nu integral ci doar una din „cantice” findca trebuia sa faca loc altui „cantic” cu o nota in plus la ritm)ce pare sa frustreze mintile tinere si proaspete cu aceleasi sunete.
3. Mancarea naturala, fara E-uri. Surprinzator dar dureros de adevarat. mai ales ca e post. E mult prea scumpa, se strica repede, baloneaza, nu esti cu adevarat sigur ca nu e stropita cu ceva substante, greu de gasit. Pacat. Asta spune ceva despre tara noastra.
4. Oamenii care arata spre o stea anume de pe cer si te intreaba daca o vezi. Hmm. Sa vedem, stai. . cred ca. . . ba nu. . . hopa! Cred ca stiu! De fapt este o analogie. Vedem ceea ce vrea un individ sa vedem. Chiar daca nu vedem. Ma intelegeti?
5. Reducerile de sezon. Cand sa-ti permiti si tu sandale e deja iarna si invers. Deh. . vara sanie si iarna car. Sau asa ceva. Ma duc sa-mi cumpar costumul de baie mult visat.
6. Jocurile de inteligenta. Chiar am auzit pe cineva:”Nimeni nu vrea sa afle cat de prost e in realitate!”. Cred ca asta spune totul.
7. . . . .

Lista ar putea continua. Si cu nemultumirile tale. Ca scrisorile in lant. Fiecare nemultumire poate fi dezbatuta, poate genera probleme serioase si chiar rezolvari.Articol din sectiunea: Divertisment
Etichete:

3 comentarii la “Ce anume urasc unii? Un top al celor mai „urate chestii””

  1. Urasc omu’ prost cum urasc mancarea de post !!!

  2. Urasc viata asta, dar o urasc enorm de mult

  3. urasc tezele

Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

Despre autor

  Stiri din Bacau: Ce anume urasc unii? Un top al celor mai „urate chestii”