Spiritul de Craciun


Totul deprima. Am intrat intr-un stand cu de toate sa-mi cumpar cereale. Inca de la intrare multa aglomeratie, liste si listute, babute agitate si copii care cereau jucarii; insa ceea ce m-a facut sa ma opresc in loc, sa meditez la viata mea, sa vad culorile de gri si verde (banii si atmosfera) nereusind sa-mi potolesc sentimentul de tristete (nelalocul lui de altfel) a fost o melodie ragusita, arhicunoscuta, mereu in engleza si mai ales de Craciun.

Stiti luminitele alea de pom, multe si colorate care danseaza pe un cantec importat si foarte strident? Ei! Alea erau cauza deprimarii mele, drama romanului, sursa scumpirii vietii, motivul lipsei de precipitatii, rusinea unor senzatii ce cu greu mai ies la suprafata.

In fiecare an ne confruntam cu lipsa spiritului de Craciun, in fiecare an bananele isi dubleaza pretul, in fiecare an din ce in ce mai multi regasesc cu greu puterea de a zice „Craciun Fericit”.

S-a comercializat totul. Nu am vrut sa cred asta. Dar pana si sentimentele se cumpara, se vand la preturi de promotie, brazii se impodobesc „la asorte”, meniul se compune din mancaruri exotice, colinda este interpretata de corul studentilor la teologie (numai ei iti ating sufletul), ghirlandele din floricele murdaresc pe jos, bradul natural e prea scump, nu primim colindatori ca sunt doar cersetori, nu le dam mai mult de 5 mii, nu suntem acasa pentru neinvitati…

Ma gandesc la posibilitatea ca totul este doar o iluzie, ca la un moment dat, pentru 5 minute totul este numai dragoste, sarmale si cozonaci, cetina verde, mere coapte, cantece de voie buna, vin fiert si Mos Craciun cu sacul plin de timp.

Timp ne trebuie.Articol din sectiunea: Opinii
Etichete:

Un comentariu la “Spiritul de Craciun”

  1. mi-a placut mult acest articol pentru ca vrea sa traga un semnal de alarma!oare nu toti vedem aceste lucruri pe care le-ai evidentiat aici?
    eu cred ca da. dar toti ne lasam purtati de val asteptam cu totii un impuls. toata mizeria din afara incearca sa ne-o bage fortat
    .si concluzia …. am inghitit-o

Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

Despre autor

  Stiri din Bacau: Spiritul de Craciun