Situatia drumurilor din judetul Bacau. Un drum naţional şi o şcoală gimnazială sunt închise

Vineri, 25 ianuarie 2013, de la ora 08.00, a avut loc o videoconferinţă a Comandamentului Naţional de Iarnă coordonta de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, pentru a analiza situaţia existentă la această oră în ţară ca urmare a producerii fenomenelor prognozate.

În judeţul Bacău, la ora 11, ninge viscolit, în special în partea de sud a judeţului şi se circulă în condiţii de iarnă, drumurile fiind acoperite cu un strat de zăpadă frământată.

Vântul suflă cu viteză de 70 de km/h la rafală, în special în zona de sud a judeţului.

Comandamentul Operaţional Judeţean este activ şi se monitorizează permanent situaţia drumurilor şi evoluţia vremii, sub coordonarea prefectului Claudiu Octavian Şerban şi a subprefectului Constantin Dorian Pocovnicu.

Se acţionează cu 23 de utilaje pe drumurile judeţene şi 20 de utilaje pe drumurile naţionale, în special cu maşini cu lamă şi încărcătoare, pentru degajarea drumurilor de zăpadă şi se împrăştie material antiderapant pe alocuri, unde acest lucru este permis.

Drumul naţional DN 11 A Podu Turcului – Adjud – Bîrlad este închis de la ora 06.00, fără a fi localităţi izolate pe raza judeţului Bacău.

Este închisă o şcoală gimnazială din localitatea Călugăreni, comuna Dămieneşti, unde învaţă 315 copii, de la grădiniţă la clasa a VIII a.

La Moineşti, se lucrează pentru asigurarea alimentării cu curent electric a 180 de familii care sunt deservite de un transformator care a luat foc datorită supraalimentării şi până la orele 14.00 se estimează a fi remediată situaţia.

Dat fiind că ninsorile vor fi mai abundente pe raza judeţului Bacău până la orele prânzului, iar vântul va bate cu intensitate, judeţul Bacău este sub COD PORTOCALIU până la ora 14.00, şi se recomandă evitarea deplasării, pentru maşinile grele, mai mari de 3,5 tone, pe 11 drumuri judeţene:

DJ 119 Bacău – Sarata

DJ 252 D N. Bălcescu – Galbeni – Chetriş

DJ 206 B Răcăciuni – Parava

DJ 252 D Răcăciuni – Pânceşti

DJ 119 H DN 2 – Faraoani

DJ 119 A Sascut – Urecheşti

DJ 119 A Sascut – Bereşti

DJ 206 A Podu Turcului – Dealu Morii

DJ 243 B Motoşeni – Vultureni

DJ 207 F Bacău – Săuceşti

DJ 241 B Glodişoarele – Filipeni

În următoarele 3 ore, va continua să ningă în toată Moldova, mai abundent în judeţele Bacău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Neamţ şi Iaşi iar în judeţul Galaţi izolat precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ploaie favorizând trecător condiţii de polei. Vântul va sufla slab la moderat din nord-est şi va prezenta viteze la rafală de până 65..70 km/h, spulberând sau viscolind ninsoarea, în judeţele Vrancea, Vaslui, Bacău şi nordul judeţului Galaţi.

Atragem atenţia conducătorilor auto aflaţi în trafic să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să respecte indicaţiile lucrătorilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne acolo unde este cazul şi situaţia o va impune, pentru prevenirea unor efecte negative ale fenomenelor hidrometeorologice anunţate.

La nivelul tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din judeţul Bacău este asigurată permanenţa la primării pe sfârşitul de săptămână şi se iau toate măsurile ce se impun pentru a se putea interveni la timp cu mijloace tehnice şi umane în situaţii deosebite. Sunt asigurate stocurile necesare de materiale antiderapante şi combustibil.

În cazul apariţiei oricărui tip de risc care poate genera o situaţie de urgenţă, Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău poate fi contactat la telefon 0234/550000 sau fax 0234/575053.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.