Proiectil de 50 kg. detonat la Agăș // VIDEOÎn data de 19 noiembrie 2019, pe albia pârâului Agăș din comuna cu același nume, în timpul unor lucrări specifice de amenajare a cursului de apă, a fost descoperit un proiectil provenit din primul război mondial.

Proiectilul avea peste jumătate de metru lungime și o greutate de aproximativ 50 de kilograme. Din cauza faptului că muniția se afla la o distanță foarte mică de locuințele din apropiere, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Bacău a luat decizia ca aceasta să fie neutralizată în afara localității, pe un teren pus la dispoziție de către Ocolul Silvic Comănești.

La fața locului au fost prezenți reprezentanți ai administrație publice locale, precum și reprezentanți ai firmei responsabile cu amenajarea cursului de apă.

Cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, zona a fost restricționată, iar proiectilul a fost distrus prin explozie, într-o parte izolată a comunei Agăș.Articol din sectiunea: Actualitate
Etichete: ,

Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

  Stiri din Bacau: Proiectil de 50 kg. detonat la Agăș // VIDEO