Pompierii se întrec pe Stadionul Municipal

În perioada 01 – 03 august 2012 se va desfăşura, pe Stadionul Municipal Bacău, etapa interjudeţeană a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă. În acest an, etapa interjudeţeană este organizată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al județului Bacău (I.S.U.J. Bacău).

Competiţia se va desfășura între echipele inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Bacău, Neamţ, Iaşi, Suceava și Botoşani. Câştigătorii acestei etape se vor califica în finala naţională a concursului.

Ultima finală s-a desfăşurat în municipiul Bacău în urma căreia campionii naționali ai pompierilor militari au fost aleşi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Călăraşi. Pompierii băcăuani sunt vicecampionii, după ce în anul 2010 au reuşit pentru prima dată să câştige această competiţie.

Câştigătorii acestei etape interjudeţene vor fi aleși în urma timpilor pe care îi vor obține la următoarele probe: scara de fereastră, pista cu obstacole pe 100 de metri, ștafeta 4X100 de metri şi realizarea dispozitivului de inter­venţie la motopompă.

Concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă se organizează în fiecare an, în perioada iunie – septembrie, şi au ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Probele de concurs sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.