Părintele Ioan Pricop s-a mutat la cele veşnice

Părintele Ioan Pricop, fost preot paroh la catedrala ”Sf. Nicolae” din municipiul Bacău, și protopop al Protopopiatului Piatra Neamţ, a plecat la cele veşnice pe 28 februarie 2013. Părintele Ioan Pricop s-a născut pe 18 august 1924 în localitatea Burdujeni, judeţul Suceava. A urmat cursurile şcolii primare şi gimnaziale din localitatea natală, apoi Liceul „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Facultatea de Teologie.

În anul 1953 se căsătoreşte cu Maria Mareş, sora vrednicului de pomenire episcop Ioachim Mareş, al Huşilor. În acelaşi an a fost hirotonit diacon şi apoi preot. A păstorit în parohia Chiţoveni, de lângă Hârlău, şi în parohia Hălăuceşti, de lângă Roman.

În anul 1961 a fost chemat de vrednicul patriarh Iustin Moisescu, pe vremea când era mitropolit al Moldovei şi Sucevei, în demnitatea de protopop al Protopopiatului Piatra Neamţ. A deţinut această funcţie timp de 25 de ani, vreme în care a slujit în parohiile Vânători, Precista şi „Sfântul Ioan Botezătorul” – Mărăţei.

În anul 1986 a fost chemat de episcopul Ioachim Mareş să ocupe funcţia de paroh al parohiei „Sfântul Nicolae” din Bacău. Aici a slujit până în anul 2007, având o activitate deosebită pastorală şi misionară, fiind foarte cunoscut de credincioşii băcăuani.

În anul 2007, pr. Ioan Pricop a ieşit la pensie, fiind îmbisericit la parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” – Mărăţei din Piatra Neamţ.

Slujba înmormântării va avea loc la biserica ”Sf. Ioan Botezătorul” – Mărăței (Piatra Neamț), duminică, 3 martie 2013, după oficierea Sfintei Liturghii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.