Ioan Ursu da meditatii langa „Invatator”


Biserica “Sfantul Ioan” a devenit loc de meditatii pentru elevii bacauani care mai au cateva saptamani si incep examenele de capacitate sau de Bacalaureat. Si asta pentru ca Ioan Ursu, un profesor de matematica din Bacau, a gasit o metoda inedita de a face meditatii cu elevii, aducandu-i pe acestia in pridvorul unei biserici.

“Cand mi-a venit aceasta idee m-am gandit in primul rand la starea psihica a elevilor mei, a afirmat Ioan Ursu. Atat timp cat ei cred ca exista Dumnezeu si ca au un sprijin de la El, orele de pregatire devin mai usoare. Au mai multa incredere in ei si chiar sunt mai atenti la ore”.

Astfel, dupa – amiaza, intre orele 17 si 20 elevii au program de meditatii. Fiecare sedinta incepe cu o rugaciune pe care o spun toti elevii, si abia apoi incep sa faca exercitii.

“Acest tip de meditatii ii ajuta foarte mult pe elevi, a completat Ioan Ursu. Predau ore in Biserica de aproape cinci ani si vreau sa precizez ca toti elevii pe care i-am pregatit eu au avut rezultate foarte bune. Pe langa faptul ca au luat examenele cu note mari, am avut patru elevi care au devenit olimpici nationali la matematica si informatica”.

Pentru ca nu toti elevii au o situatie financiara care sa le permita sa faca meditatii, profesorul Ursu a decis sa inregistreze cursurile predate in timpul orelor de meditatii si sa le distribuie in scoli.

Sursa: Alina RATA, Observator de BacauArticol din sectiunea: Invatamant
Etichete: , ,

7 comentarii la “Ioan Ursu da meditatii langa „Invatator””

  1. ba asta e diliu maree.. cine la pus in invatamant nu stiu.. are un fix pe aia 4 eleci ai luii… uuu. jos cu el

  2. buna! am invatat in liceul pttr din bacau…. ursu parea diliu dar nu este. el este un profesor foarte bun, si dak faci matematica cu el, cu siguratnta vei avea rezultate… o stiu din propria experienta. la inceput am avut impresie proasta de el dar apoi am observat ce fel de om este

  3. anonimule u nu sti cine au fost cei 4 elevi ai lui… ei aquma sunt programatori la microsoft in america, sa sti k au ajuns ceva…, si eu am fost k tine, si mi-am dat seama dupa c am terminat scoala ce fel de om este….

  4. profule esty cel mai tare.Tineo tot asa

  5. Apropo….pe noi cand ne filmati?poate o sa vada anonimii de ce sunteti in invatamant….ca sa ne invatati mate adevarata

  6. esti un bulangiu mai ursule, dispai d la cl noastra:P:PP

  7. e un profesor d treaba,adeavarul k eram fff stresati la ora lui.ne duceam la biserica la preg sa sa vada k suntem preocupati d mate.
    are f multi dusmani in liceu.sincer vb f putini profesori d azi mai fac pregatire p gratis.chiar si acu am cosmaruri cu el chiar dak am term d mult liceul.dar il apreciez pt c face si sai dea Dumnezeu sanatate si putere d munca

Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

  Stiri din Bacau: Ioan Ursu da meditatii langa „Invatator”