Ioan Ursu da meditatii langa „Invatator”


Biserica “Sfantul Ioan” a devenit loc de meditatii pentru elevii bacauani care mai au cateva saptamani si incep examenele de capacitate sau de Bacalaureat. Si asta pentru ca Ioan Ursu, un profesor de matematica din Bacau, a gasit o metoda inedita de a face meditatii cu elevii, aducandu-i pe acestia in pridvorul unei biserici.

“Cand mi-a venit aceasta idee m-am gandit in primul rand la starea psihica a elevilor mei, a afirmat Ioan Ursu. Atat timp cat ei cred ca exista Dumnezeu si ca au un sprijin de la El, orele de pregatire devin mai usoare. Au mai multa incredere in ei si chiar sunt mai atenti la ore”.

Astfel, dupa – amiaza, intre orele 17 si 20 elevii au program de meditatii. Fiecare sedinta incepe cu o rugaciune pe care o spun toti elevii, si abia apoi incep sa faca exercitii.

“Acest tip de meditatii ii ajuta foarte mult pe elevi, a completat Ioan Ursu. Predau ore in Biserica de aproape cinci ani si vreau sa precizez ca toti elevii pe care i-am pregatit eu au avut rezultate foarte bune. Pe langa faptul ca au luat examenele cu note mari, am avut patru elevi care au devenit olimpici nationali la matematica si informatica”.

Pentru ca nu toti elevii au o situatie financiara care sa le permita sa faca meditatii, profesorul Ursu a decis sa inregistreze cursurile predate in timpul orelor de meditatii si sa le distribuie in scoli.

Sursa: Alina RATA, Observator de BacauArticol din sectiunea: Invatamant
Etichete: , ,

7 comentarii la “Ioan Ursu da meditatii langa „Invatator””


Fatal error: Call to undefined function show_manual_subscription_form() in /home/bacaul/public_html/wp-content/themes/options/comments.php on line 19