Luni intrăm în Săptamâna Albă


În acest an, perioada dintre 20-26 februarie, este cunoscută sub denumirea de Săptamâna Albă. Este săptamâna care întimpină Postul Paştelui, ce durează şapte săptamâni, mai precis până la 15 aprilie, când se serbează Învierea Domnului.

Săptamâna Albă sau saptamâna brânzei este denumită aşa pentru că, în acest timp este permis a se mânca doar brânză, lapte şi ouă. Mâncărurile din carne sunt interzise până la Paşte.

Săptamâna albă este o perioada de trecere, o saptamina tampon, care trebuie sa atenueze asprimea Postului Mare. Postul Pastelui a fost fixat odata cu primavara si este lung pentru ca face curatenie serioasa. Atât în trup, cât şi în suflet.

Săptamâna albă reprezinta, pentru conştiinţa creştinului, o provocare în încercarea de a desprinde câtuşi de puţin de cerintele si poftele lumii.

Este un pas facut de credinciosi pentru a se apropia mai mult de valorile spirituale, de a-l căuta pe Dumnezeu prin rugăciune mai insistentă şi printr-o alimentaţie mai simplă si, de ce nu, mai sănătoasă, care să ajute atât trupul cât şi sufletul. (Constantin Gherasim)Articol din sectiunea: Social
Etichete: , ,

Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

Despre autor

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro
  Stiri din Bacau: Luni intrăm în Săptamâna Albă