Incendiile de pădure din Agăş şi Asău au fost lichidate

Pompierii militari din Bacău, ajutaţi de voluntari, au reuşit să stingă incendiile din comunele băcăuane Agăş şi Asău, ce au pârjolit zeci de hectare de pădure.

Marți, 14 mai 2013, au continuat acţiunile de stingere a incendiului produs în data de 07.05.2013 la fondul forestier privat, în comuna Agăş, punctul Târsogul Mare. În acest scop, începând cu ora 08.00, la locul evenimentului s-au deplasat 2 ofiţeri şi 20 subofiţeri, cu 3 autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

Misiunea de lichidare a incendiului ce a afectat o suprafaţă de aproximativ 47 hectare de litieră, cioate şi doborâturi a fost foarte dificilă din cauza terenului greu accesibil, echipajele de intervenţie fiind nevoite să parcurgă pe jos o distanţă de aproximativ 4 km. Mai mult de atât, în zona în care s-a manifestat incendiul se înregistrează frecvente intensificări ale vântului şi nu există surse de apă.

Totodată, intervenţia a fost îngreunată şi din cauza existenţei elementelor de muniţie rămase neexplodate, din timpul conflictelor militare. Pentru asanarea teritoriului de muniţie rămasă neexplodată, la locul incendiului s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău, constituită dintr-un ofiţer şi 2 subofiţeri cu o autospecială pirotehnică. La locul intervenţiei au fost descoperite 24 cartuşe cal. 7,92 mm şi 5 tuburi cartuşe cal. 7,92 mm.

Acţiunile de lichidare a incendiului s-au desfăşurat în cooperare cu 48 lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Comăneşti şi 10 voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Agăş.

La ora 18.30, incendiul a fost lichidat.

 

Şi incendiul din comuna Asău a fost lichidat

Marți, 14 mai a.c., au continuat acţiunile de stingere a incendiului produs în data de 10.05.2013 la fondul forestier privat din comuna Asău, sat Straja. În acest scop, începând cu ora 08.00, la locul evenimentului s-au deplasat 2 ofiţeri şi 47 subofiţeri cu 3 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 1 autocamion de intervenţie. De asemenea, pentru gestionarea situaţiei de urgenţă create, la locul evenimentului s-a deplasat şi grupa operativă a unităţii.

Acţiunile de lichidare a incendiului s-au desfăşurat în cooperare cu doi lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Comăneşti şi 3 lucrători din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Asău.

S-a acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului cu ajutorul vermorelelor şi prin realizarea unei fâşii de protecţie perimetrală a zonei incendiate. Intervenţia a fost îngreunată din cauza terenului greu accesibil şi a lipsei surselor de apă din zonă.

La ora 18.30, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 23 ha de plantaţie mixtă (foioase şi conifere).

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.