Idei extreme pentru vacanță în 2015!

kayak
Desi nu s-au terminat inca nici vacantele anului 2014, infotour.ro va propune deja noi idei pentru anul urmator. Daca va place ca vacantele voastre sa fie palpitante, iata cele mai bune locuri in care puteti avea parte de cateva zile de neuitat in 2015!

Ciclism montan, Avoriaz, Franta

Avoriaz este una dintre cele douasprezece statiuni interconectate din Portes du Soleil, o regiune din Alpii Francezi, acolo unde veti gasi rute speciale pentru ciclism in munti, intr-o ambient incredibila pentru pasionatii de biciclete. Zona, care include si Les Gets si Morzine va pune la dispozitie in timpul verii 25 de teleschiuri. In Portes du Soleil veti gasi mai mult de 650 de kilometri de trasee, de la poalele muntilor si pana in varf. La sfarsitul lui iunie, in Portes du Soleil are loc un festival de ciclism la care participa de regula in jur de 4000 de biciclisti. Acestia urmeaza un traseu montan de aproximativ 75 de kilometri. Perioada destinata biciclistilor se termina in septembrie, lasand loc pasionatilor de schi.

Scoala Rustine ofera cursuri de ciclism pentru adulti, dar si pentru copii. In cadrul antrenamentelor veti primi biciclete complet dotate cu tot ce e nevoie, incepand de la casca.

Navigatie, Cape Horn, Chile

Navele inalte vi se vor parea scoase direct dintr-un tablou pictat in ulei, dar nu aveti nevoie de un DeLorean de la 1870 pentru a naviga in Chile, chiar si pe timp de furtuna: ar trebui sa fiti pregatiti insa sa ramaneti blocati pe punte, iar urcatul pe plase este recomandat in astfel de cazuri. Ruta Auckland-Falklands, in jurul Cape Horn este unul dintre cele mai frumoase canale pentru navigat din intreaga lume si va veti confrunta, de-a lungul celor 5400 de mile cu cele mai puternice valuri din lume.

Maraton pe gheata, Antarctica

Maratonul este atat de obositor, incat pritenii tai, daca sunt dornici de aventura, nu vor avea incotro si vor participa. Maratonul anual se desfasoara in zone in care temperaturile ajung pana la minus 20 de grade, insa vantul foarte puternic va va face sa simtiti ca sunt cel putin -40 de grade afara. Mediul este unul atat de ostil, incat nici pinguinii nu mai traiesc aici. Cu toate ca maratonul are loc in aceasta lume inghetata, nu veti avea nevoie de foarte multa experienta anterioara ca sa rezistati. Trebuie sa urmati insa sfaturile celor care au mai participat si sa aveti un echipament adecvat, pentru ca de el depinde viata voastra.

Maratonul pe gheata din 2015 este stabilit pentru perioada 19-23 noiembrie, dar datele pot varia, in functie de vreme.

Inotul, Insulele Sporades, Grecia

Nu trebuie sa va uitati prea mult in zare ca sa realizati ca inotul de pe o insula pe alta este o modalitate magica prin care sa ajungeti la destinatie. Veti putea astfel sa va bucurati de Marea Egee in fiecare zi, iar daca doriti, puteti sa inchiriati o barca care sa mearga in urma dumneavoastra, cu bagajul pe care il aveti. Veti avea ocazia sa inotati in apele turcoaz ale arhipelagului, impreuna cu delfini, balene si oameni de stiinta, pentru ca aceste ape fac parte din cel mai mare parc maritim al Europei.

Urcarea Muntelui Baker cu snowboard-ul sau schiind, Washington, Statele Unite

Sa urcati muntele este o exprienta impresionanta, dar este mult mai amuzant daca planuiti sa va recompensati singuri cu o doza de adrenalina pana jos, la baza. De asemenea, este mult mai usor si mai rapid sa urcati pe schiuri, decat sa urcati pe jos, iar cei care folosesc snowboard-ul pot acum sa foloseasca si splitboard-urile. Varful Muntelui Baker se afla la 3285 de metri altitudine si veti gasi in drumul vostru teren glaciar. De asemenea, veti avea parte de o panorama incredibila asupra Alpilor, dar si asupra Insulelor San Juan si a apelor din Washington.

KayaKanoe, Kamchatka, Rusia

Pentru o astfel de experienta, trebuie sa aveti foarte multa grija, intrucat este un sport periculos. In Kamchatka aveti la dispozitie un traseu de 160 de kilometri. Grupul in care va aflati va fi lasat pe apa dintr-un elicopter, chiar la poalele vulcanului Karimsky, de acolo de unde veti incepe aventura. Nu veti gasi oameni in drumul vostru, singurele urme de existenta fiind legate de cei 25.000 de ursi maro care locuiesc in aceasta zona. Cand ajungeti pe raul Zhupanova, veti lua un kayak si veti ajunge in Marea Bering.

Pentru a participa la aceasta expeditie, realizata in parteneriat cu WWF, vi se va cere sa aveti experienta pe rauri si oceane.

Catarare pe roci, Yangshuo, China

Yangshuo este un fost sat pitoresc, locuit de pescari care a fost denumit drept capitala aventurilor din China, multumita celor mai recente posibilitati de catare pe roci, pana la varfuri foarte frumoase. Pentru a ajunge sus, veti vedea o vegetatie bogata, impresionanta. Fara indoiala, aici vin cei mai buni alpinisti din Asia, iar pentru a ajunge la un traseu, puteti merge cu bicicleta sau chiar cu autobuzul. Traseele sunt boltite, ceea ce va pune probleme chiar si celor mai experimentati alpinisti.

Exista numeroase companii care realizeaza calatorii in Yangshuo. Cele mai bune perioade pentru a veni aici sunt intre martie si mai si din septembrie pana in decembrie. In noiembrie are loc un festival al cataratului.

Surf, Republica Dominicana

Daca planuiti sa va jucati cu valurile, atunci va recomandam sa va indreptati atentia catre locurile ramase relativ pustii, in locul plajelor foarte populare. Coasta Nordica a Republicii Dominicane ofera 500 de kilometri turistilor pasionati de ape, iar aici va fi foarte usor sa gasiti valurile de care aveti nevoie, dar totodata veti putea vedea guri de varsare ale unor rauri, recifuri si apele albastre si cristaline intr-o maniera in care nu foarte des o veti putea face.

Rafting, Coasta Tantarului (Mosquito Coast), Honduras

Jungla de pe Coasta Tantarului, numita astfel dupa traditiile indiene este unul dinre cele mai explorate zone din America. Cu toate ca poate fi destul de dificil sa practicati raftingul pe Raul Platano, coasta din Caraibe va va oferi posibilitatea sa va bucurati de viata salbatica (rauri involburate, vidre, jaguari, pume sau lilieci). Cand nu veti merge foarte repede pe rau, veti putea explora pesterile si golfurile subterane (care odinioara erau utilizate pentru diferite ritualuri) care se intind de-a lungul apei. Noaptea va veti exersa abilitatea de a va feri de tufisuri si veti putea campa pe plajele nisipoase.

Calatorii pe cal, Myanmar/Burma

Sa explorati ruinele orasului antic Ava pe cal sau cu caruta nu este doar un truc turistic, ci pur si simplu o metoda inedita de-a va plimba. De asemenea, este metoda cea mai buna prin care puteti sa vedeti templele budiste si padogas din Bagan. Plimbarea cu caruta este inca o metoda foarte utilizata aici, mai ales in zonele rurale si, cu toate ca nu este modalitatea cea mai rapida de-a va deplasa, cel putin va veti bucura de o priveliste minunata.

Acestea sunt doar cateva dintre propunerile excentrice pe care vi le sugeram sa le incercati. Trebuie sa mentionam ca multe dintre aceste propuneri presupun anumite conditii de participare, pornind de la o minima experienta pana la o conditie fizica foarte buna. Pentru cei care isi doresc insa o vacanta linistita, exista numeroase variante de sejururi pentru toate gusturile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.