FSC a demarat cursurile de calificare in programul: EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii

cursuri-calificare
Fundatia de Sprijin Comunitar Bacău a demarat, incepand cu luna august, cursurile de calificare profesionala pentru femei in cadrul proiectului ”EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii”. Incepand cu luna iunie si pana la finalul lunii august aproape 150 de femei au fost inscrise in program, consiliate si informate si au optat pentru unul dintre cursurile de calificare in meseriile de: baby-sitter, ingrijitor la domiciliu si lucrator social.

Multe dintre acestea – mai precis 50 – au optat pentru meseria de ingrijitor la domiciliu, o meserie care se bucura de o tot mai mare cautare pe piata muncii. Din acest motiv primele 2 cursuri de calificare care au demarat deja incepand cu 1, respectiv 10 august, sunt in aceasta meserie si vor oferi beneficiarelor pregatirea teoretica si practica pentru a putea acorda ingrijire si asistenta specializata varstnicilor si persoanelor dependente. Cursurile oferite de FSC sunt acreditate, astfel incat femeile vor beneficia la sfarsitul lor de diplome de calificare recunoscute la nivel national care le vor permite o integrare mai usoara pe piata muncii.

Urmatoarele cursuri de calificare din cadrul programului vor demara incepand cu luna septembrie si vor fi in domeniile baby-sitter (1 septembrie) si lucrator social (5 septembrie). La aceste cursuri au prioritate femeile provenind din grupuri vulnerabile, dubla discriminare fiind o problema grava cu care se confrunta mare parte dintre femeile apartinand acestor grupuri. Beneficiarele proiectului vor dobandi atat cunostinte teoretice, cat si competente practice – peste 70% din tehnicile folosite la cursuri fiind exercitii si aplicatii practice si vor beneficia de consultanta in vederea initierii unei activitati independente/afaceri.

„Pentru FSC, aceste programe de calificare profesionala si sprijin in integrarea profesionala vin sa completeze eforturile noastre din ultimii ani pentru dezvoltarea comunitara a zonelor rurale sarace din judetul Bacau. Am dezvoltat, pe rand, servicii socio-medicale pentru batranii si copiii cu dizabilitati din acest zone, servicii educationale pentru copii si tineri la ei in comunitate, acum ne adresam adultilor care isi doresc un loc de munca pentru a-si putea intretine familiile. Din acest motiv am imbratisat propunerea de a deveni parteneri pe regiunea Nord-Est in proiectul EVA, dar si in alte 2 proiecte strategice nationale, prin care vom oferi calificare si formare profesionala categoriilor defavorizate in nu mai putin de 10 meserii cu cautare pe piata muncii din Romania”

Incepand cu luna Mai 2014 timp de 16 luni proiectul EVA va facilta accesul la instruire si consultanta de specialitate pentru 900 de femei la nivel national, care vor deveni competitive pe piata locurilor de munca, avand sanse sporite de a accesa un loc de munca mai bine remunerat sau de a avansa in cariera. FSC Bacau se va ocupa de calificarea a 250 dintre acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.