Expozitie-concurs de icoane la Colegiul de Artă din Bacău

Afis Expozitie Miercuri 9 aprilie 2014, începând cu ora 12, are loc vernisajul Concursului Judetean „ICOANA – REPREZENTAREA SACRULUI IN ARTA TRADITIONALA SI MODERNA” editia a V-a, desfasurat la Galeriile Colegiului National de Arta „George Apostu”.

Concursul Judetean “Icoana – Reprezentarea sacrului în arta tradiţionala şi moderna” face parte dintr-un Proiect educational cultural – artistic organizat de Colegiul de Artă “George Apostu” in parteneriat cu alte trei institutii de invatamant si cultura din Bacau. Acest proiect este menit să contribuie la consolidarea legăturilor culturale ale comunităţii băcăuane şi oferă elevilor posibilitatea de a se familiariza cu tradiţiile artistice româneşti într-o manieră antrenantă, creativă, adecvată vârstei şi preocupărilor lor.

Şi în acest an elevii au dat dovadă de multă creativitate şi originalitate, prezentand alaturi de icoane lucrate în tehnici traditionale, lucrari de grafică si pictură cu subiect religios realizate in diferite tehnici de pictura in acuarela, acrylic, tempera, ulei; tehnici de gravură: cologravură, ac rece, etc.

Organizator:
Colegiul National de Arta “GEORGE APOSTU” BACĂU

Parteneri:
Palatul Copiilor Bacău
Colegiul Naţional “Gheorghe Vrânceanu” Bacău
Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan Cel Mare” Bacău
Şcoala Cu Clasele I – VIII “Miron Costin” Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.