Explozie urmată de incendiu la o sondă din Scorţeni

Sâmbătă, 19 ianuarie 2013, la ora 11.17, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost anunţat telefonic, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, despre producerea unei explozii urmate de incendiu, în comuna Scorţeni, sat Floreşti, la un rezervor cu ţiţei.

În urma exploziei a rezultat o persoană rănită ușor – numitul A. D. (36 de ani). Acesta a suferit un traumatism la şold, fiind preluat de către echipajul S.M.U.R.D., care i-a acordat primul ajutor calificat şi l-a transportat la Spitalul Municipal Moineşti.

La locul producerii incendiului s-a deplasat Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti, cu două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă şi o ambulanţă S.M.U.R.D., încadrate cu 12 subofiţeri şi un ofiţer, precum şi un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă încadrată cu un ofiţer şi 4 subofiţeri.

Rezervorul se află în Parcul II Tescani şi are o capacitate de 40 mc. În interior se aflau depozitate aproximativ 8 tone amestec de apă sărată şi ţiţei, colectat de la 7 sonde.

„La ora 12.10, incendiul a fost lichidat. Explozia s-a produs în timpul efectuării operaţiunilor de fluidizare a ţiţeiului, cauza probabilă a producerii acesteia fiind în curs de stabilire”, a declarat lt. Andrei Grecu, purtător de cuvânt al ISUJ Bacău.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

One thought on “Explozie urmată de incendiu la o sondă din Scorţeni

  • luni, 21-01-13 la 15:25
    Permalink

    fochistul a respectat N.T.S,pt ca operatia de fluidizare a titeiului se face cu abur produs de un cazan la care se foloseste ca agent termic titeiul s-au gazele,??????????

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.