EXERCIŢII DE PREGĂTIRE PENTRU SALVAREA PERSOANELOR AFLATE ÎN DIFICULTATE

elicopter-bacauÎn perioada 25 – 27 martie 2014, la nivelul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău s-a desfăşurat o activitate de pregătire comună în domeniul procedeelor specifice de intervenţie în pregătirea şi executarea misiunilor cu suport aerian.

Alături de jandarmii din cadrul unităţii la aceste activităţi au participat specialişti din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie ( Unitatea Specială de Aviaţie Iaşi ) precum şi instructori din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române.

jandarmi-bacau

Activităţile de pregătire s-a axat pe două coordonate: exerciţii din domeniul intervenţiei pentru salvarea unor persoane aflate în dificultate (persoane rămase izolate datorită unor condiţii meteo sau datorită altor situaţii neprevăzute) şi exerciţii de inserţie şi extragere a unor jandarmi într-o zonă izolată pentru salvarea sau acordarea primului ajutor unor persoane.

Au fost executate tehnici şi procedee în pregătirea şi executarea misiunilor cu elicopterul, tehnici de coborâre din elicopter , tehnici de inserţie / extracţie a unor persoane în / din zona de acţiune.

Au fost executate procedee de semnalizare pentru dirijarea elicopterului în acţiunea de salvare, zbor de aclimatizare a personalului şi antrenament la procedeele de coborâre, identificarea zonei de producere a accidentului, desfăşurarea exerciţiului de salvare cu ajutorul elicopterului prin utilizarea troliului, lansarea luptătorilor din elicopter, deplasarea elicopterului în zona favorabilă aterizării şi transportul accidentaţilor cu targa în zona de aterizare a elicopterului şi îmbarcarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.